LaPinarello Cycling Marathon 2011

Una din cursele cele mai frumoase dedicate cicliştilor amatori (vorbim de amatorii legitimaţi, nu de bicicliştii noştri care-şi spun “amatori”) din Europa este LaPinarello.
După cum se poate deduce din nume, este un eveniment iniţiat şi organizat de Pinarello, în care participă în special posesorii de biciclete Pinarello şi care se desfăşoară între Treviso (oraşul în care a început istoria Pinarello şi care găzduieşte şi astăzi fabrica, muzeul şi birourile).

În mod normal, această cursă este una anuală, doar 2010 a făcut excepţie de la regulă, cursa fiind anulată cu doar câteva ore înainte de a începe, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile (o furtună foarte urâtă a dat peste cap toată organizarea) şi astfel, 3000 de ciclişti au fost nevoiţi să plece acasă fără a putea participa la cursă.

Anul acesta însă vremea a fost perfectă pentru ciclism, şi aproape 3500 de oameni s-au dus să “provoace caprele” pe căţărarea de la Monte Grappa (unde sunt vreo 3 km cu o pantă de 20%), luând startul din Treviso, trecând pe la Cima Grappa (1740m) şi coborând apoi înapoi spre Treviso.

LaPinarello oferă două trasee, unul scurt de 130km şi unul lung, de 205km.

Detalii despre cursă, rezultatele din acest an şi multe poze, pot fi găsite pe site-ul organizatorilor (www.lapinarello.com)

Mai jos puteţi vedea un filmuleţ care arată puţin din frumuseţea locurilor şi emoţia participanţilor.


LaPinarello Cycling Marathon 2011 from Giovanni Cuzzolin on Vimeo.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© Alex. Burlacu