Monthly Archives: May 2009

“Nu-s plătit ca să gândesc!”

La asta se rezumă multe din discuțiile la care am fost martor în ultima vreme. Și pe mine unu începe să mă șocheze. Oameni în toată firea, buni profesioniști (cel puțin așa credeam eu despre ei) îmi spun, mai direct sau mai voalat acest lucru.

Oare atât de mult s-a degradat conștiința omului? Nu m-am putut abține șî am întrebat ultima persoană care încerca să îmi zică același lucru “Și cam de la ce sumă ai fi dispus(ă) să îți folosești creierul într-o proporție mai mare, pentru jobul tău?”. Nu am primit un răspuns, însă privirea care mi-a fost adresată, m-a mâhnit mai tare… De unde, am mai invățat ceva: oamenii care ajung în situația asta, în prima fază cel puțin, nu admit/recunosc/conștientizează faptul că au o problemă.

Sunt de acord ca de exemplu într-o companie mare, cu o structură ierarhică bine definită, să existe câte un om responsabil pentru orice activitate… unul care să taie lemne, altul care să bată cuie…. altul să traga apa la toaletă dupa unele vedete, etc. Dar, când vine vorba de o companie mică, fără pretenții organizatorice prea mari, unde mai și ești lăsat să îți faci treaba așa cum te taie capul (atât timp cât respecți termenele de predare) …. Să zici că nu e jobul tău să gândesti pentru alții, atunci când acei alții incearcă să îți ofere tot ceea ce le ceri…. mi se pare puțin deplasat.

Păi poate că mulți dintre noi putem spune atunci când ni se cere un sfat “Nu-s plătit să spun asta”… Dar omenește vorbind, e OK?

Că mie unu’ nu mi se pare…

Oricum, dezamăgirea e mare… și e cu atât mai mare cu cât, și aici mă repet, văd reacții de genul ăsta la oameni despre care aveam o părere foarte bună, oameni pe care îi credeam perfecționiști…. Încerc să înteleg totuși ce poate duce la o asemenea reacție… Să fie blazarea? Să fie pur și simplu plictisiți de meseria lor?… De ce o mai practică?

M-am lamentat destul… ar fi cazul să mă întorc la taskurile mele… nu de alta, dar apoi o să ajung să mă plâng că nu-s plătit suficient să îmi mișc fundu” spre casă….

Încă o tentativă de phishing Raiffeisen

După cum ziceam, voi posta aici toate tentativele… poate așa mai reduc șansele ca cineva să ia de bune mesajele de acest gen.

Raiffeisen Online: MSG ID #62730Buna ziua,

ALERTA ATAC PHISHING!!!


Va rugam sa cititi cu atentie instructiunile de siguranta in Raiffeisen Online

Va multumesc pentru intelegere!

Raiffeisen Online: Reusim impreuna.

Am scos linkurile din corpul mesajului.

Ce constat însă, de vreo două săptămâni, vin în pereche, câte 2 mesaje într-un interval de câteva minute, încearcă să dea impresia ca vin de la două conturi diferite.


Israel stat european?

Tot am stat și m-am minunat, încă de când am auzit că în nu știu ce cupă europeană de fotbal, joacă o echipă din Israel. În weekend, în scurta perioadă de timp în care m-am uitat la “Cântarea României Europei” de la Moscova,  tare m-am mai mirat să văd printre participanții la televoting și Israel… Acuma, pot fi eu acuzat de multe, dar numa’ că am chiulit la lecțiile de geografie nu… Poate oare cineva să mă lumineze și pe mine ce puii mei caută ăștia să fie băgați în seamă la grămadă cu Europa? Nu vreau să par mai anti decât sunt… dar, oricum m-aș uita eu pe harta asta geografică a Europei… tot nu ma prind ce caută pe ea Israelul…

Europe Map

Harta Europei conform www.worldatlas.com.

Puteam să jur că punctul ăla mic de pe harta aia mare e plasat pe undeva prin Asia… Știam de la Divertis replica “Mare-i Sfânta Rusie… Tot Berlinul capitala nu? ” Dar, acum cred că va trebui să învățăm și că “Mare-i Europa asta… Tot la Tel Aviv e capitala nu?”

Nu vreau să las impresia că am neapărat ceva cu oamenii ăștia, au într-adevăr istoria lor, mai mult sau mai puțin zbuciumată, ca fiecare stat de altfel, dar parcă în ultima vreme prea sunt băgați în seamă de toată lumea. Prea aud de multe ori de un Holocaust unde au murit prea mulți evrei de mâna nemților, deși mai mulți oameni au fost uciși de ruși în perioada următoare, fie ei evrei sau nu și despre aceste măceluri organizate nu prea zice nimeni nimic.

Prea oricine nu e de acord cu părerile oficiale devine inamic public… iar acum trebuie să acceptăm si o hartă greșită a Europei?

 

Raiffeisen phising – încă o campanie de emailuri

Azi am primit încă un email care susține că provine de la banca Raiffeisen. Se încadrează în șablonul ultimelor mesaje primte, chiar mentionează un nume al unei persoane care se pare că lucrează la această bancă. Pot să pun pariu că persoana asta nu are idee despre aceste emailuri…

Continutul:


——– Original Message ——–

Subject: MSG ID #504356
Date: Tue, 19 May 2009 10:32:05 +0200
From: Raiffeisen Online<Siclovan.Anca@rzb.ro>

Raiffeisen Online: MSG ID #504356

Buna ziua, Numele meu este Siclovan Anca Ariana sunt ofiter administrare credite PF.

Imi cer scuze pentru deranj, in legatura cu limita descoperiri de card sa strecurat o greseala de calcul referitoare la suma aprobata.


Din acest motiv a fost recalculata suma aprobata conform adeverintei de salariat depusa la dosar.


Puteti vizualiza suma aprobata in Raiffeisen Online

Copie adeverinta de calcul adv504356 .pdf

Avezi si in mesageria interna o copie dupa noile sisteme de calcul.


Aveti 1 mesaj necitit(e) in Raiffeisen Online->Sectiunea mesagerie interna.

Va multumesc pentru intelegere Siclovan Anca Ariana !

Raiffeisen Online: Reusim impreuna.

Am șters din el toate linkurile, partea interesantă însă e că la WOT nu apărea încă pe lista siteurilor cunoscute pentru phisihng.


Happy Bike to Work Day!

Astăzi, în Statele Unite și în Canada se sărbatorește Bike to Work Day. Această sărbatoare, își are inceputurile în anul 1956, când cei de la Liga Bicicliștilor Americani, a organizat în cea de-a treia zi de vineri din luna mai o încercare de a înlocui mașina cu bicicleta pentru mersul la muncă. În cursul timpului, această sărbătoare a fost pe rând integrată în Bike to Work Week și mai nou în Bike Month.

Este unul din acele evenimente frumoase care încearcă să tragă un semnal de alarmă împotriva poluării excesive, împotriva sedentarismului și petru a ne face să ne gândim mai des la propria noastră sănătate.

Din nefericire, la noi încă ideea de a merge la muncă pe bicicletă nu are suficient de mulți adepți, însă poate în timp, din ce în ce mai mulți români vor înțelege că pentru distanțe scurte, bicicleta este un mijloc de locomoție de luat în seama.

Partea bună este că in CE s-au alocat pentru anii viitori peste 600 mil. de euro pentru promovarea mersului pe bicicletă la muncă, asta pentru că în urma studiilor făcute de omuleții de la Bruxelles, media zilnică de mers cu mașina  în oraș, este de maxim 5km, ceea ce justifică utilizarea pe scară mai mare a bicicletei.

Așa că…. Happy biking!

 

Invitație la ediția a patra a Street Delivery – 2009

Mesajul invitației sună prea frumos pentru a nu o promova:


Street Delivery 2009“De multe ori oraşul pare atât de sufocat de maşini încât uităm că el există în afara claxoanelor, a gazelor de eşapament şi a blocajelor în trafic. Că înăuntrul carapacelor de tablă sunt oameni. Indiferent dacă suntem şoferi, biciclişti, skateri, rolleri sau simpli pietoni, de la agora grecească şi până la oraşele cosmopolite oraşul a aparţinut oamenilor.”

Așa că dau mai departe invitația pentru 5-6-7 12-13-14 Iunie.

Programul detaliat al evenimentelor îl puteți găsi la aici

Vor fi expoziții de pictură, artă fotografică, arhitectură, concerte de muzică clasică, reprezentații de teatru, proiecții de filme și desene animate, inlusiv unul din preferatele mele… Walt Disney’s Fantasia (SUA, 1940)

Cred că sunt lucruri de văzut… și suficiente motive de a ieși din casă, eventual de a organiza o ieșire la bere, dacă vremea o va permite.

 

Un stil nou de phishing de la Raiffeisen

De bine ce ziceam că încep să mă cam satur de emailurile care mă tot invită să fiu prostit… că am primit un gen nou de mesaj 🙁

Raiffeisen Online: MSG ID #351709

Buna ziua, Numele meu este Bogdan Madalina-Elena sunt operator al departamentului de relatii clientii, am incercat contactarea dumneavoastra telefonic de mai multe ori, dar fara success,va rog sa accesati sistemul nostru de online banking si sa actualizati datele de contact si adresa de email pentru contactare.

Va rog accesati Raiffeisen Online

In legatura cu cererea dumneavoastra v-am trimis un email in sistemult nostru de mesagerie interna.


Aveti 1 mesaj necitit(e) in Raiffeisen Online->Sectiunea mesagerie interna.

Va multumesc pentru intelegere !

Raiffeisen Online: Reusim impreuna.

Am șters linkurile, pentru că nu merită…

O să continui cred să postez emailurile de acest gen, poate o fi de ajutor cuiva, eventual chiar celor de la Raiffeisen… Nu de alta, dar văd ca mai nou nici măcar răspunsurile automate de la serverul lor nu mai vin atunci când le trimit emailuri la adresa specificată în propriul lor site pentru asta.


Există oare o relație de colaborare între Raiffeisen și Transilvania?

De ce îmi pun această întrebare?

Acum câteva luni de zile mi-am închis toate conturile pe care le aveam la BRD (pentru că m-am săturat până peste cap de idioțenia angajaților și organizarea lor care mi-a adus aminte de ce de fiecare dată când se referă la francezi amicii mei englezi folosesc doua cuvinte “french idiot”) și, mi-am mutat totul la Transilvania. De idioțenia angajaților se pare că nu pot scăpa… dar, la 48 de ore de când am aderat la sistemul lor de plăți online, bt24 parcă se numește el, am început să primesc mailuri cu binecunoscutele tentative de phishing de la Raiffeisen. Încă vreo două din ele, aveau chiar linkuri și pentru clienții Transilvania 🙂 2în1 cum s-ar zice… Dacă ești client Raiffesien click aici, dacă ești Transilvania… click dincoace…

Acuma, nu vreau să fiu mai cârcotaș ca deobicei, dar… dacă tot folosesc ei aceeași platformă, oare folosesc și aceleași servere? Pentru că, între noi fie vorba, produsele de la Raiffeisen, Transilvania, Alpha sunt identice…

Știam că de exemplu, Credit Europe si BRD au serverele care țin ATM-urile în același loc, in Pipera… E oare posibil să fie și Transilvania cu Raiffeisen?

Oricum, eu unu încep să mă cam plictisesc să găsesc aproape în fiecare dimineață câte o super ofertă de la ăstia. Am trimis emailurile spre adresa de o au pe site, explicând că nu sunt clientul lor și am trimis și la Transilvania. Cei de la Raiffeisen, au răspuns cu un șablon cred, pentru că din text se deduce clar că are ca destinație clienții existenți. De la Transilvania… încă nici un răspuns.

Este interesant totuși… În 5 ani cât am avut conturile la handicapații de la BRD, nu am primit nici măcar un singur email aiurea….

Cred că voi începe să postez continutul emailurilor… poate cineva va găsi ceva util în ele, cel puțin din punct de vedere statistic.

Și una de final…. Snapshoot făcut acum 10 minute la siteul Bancii Transilvania:

 

site banca transilvania
site banca transilvania

Oare cineva s-a prins că au mărit iar comisioanele? 😀


Lucruri de urmărit atunci când cumperi o bicicletă second hand

Pentru că din ce în ce mai multe persoane renunță la mașini în favoarea bicicletei și a metroului, pe unde e posibil, (cam ceea ce am început și eu de acum un an) și pentru că în București, cel puțin pentru mersul pe trasee de gen casă-birou nu mi se pare aiurea să arunci banii pe mai știu eu ce bicicletă nouă, numa’ bună de “donat”… soluția cea mai la îndemană rămâne o bicicletă la mâna a doua.

Să îți cumperi o bicicleta sh, este cel puțin în teorie un lucru ușor, mai ales de când vânzările chiar și pentru sh-uri se fac online, teoretic poți găsi mai toate informațiile direct pe site-uri. Cu toate astea, sunt câteva lucruri cărora trebuie să le acordăm atenție atunci când luăm o bicicletă sh. În primul rând, nu prea e bine să iei biciclete din târgurile bucureștene, nu de alta, dar mâine-poimâine poți să ți-o cumperi chiar pe-a ta, și nu mai e deloc distractiv. Da, în București se fură biciclete, nu la fel de multe ca în Amsterdam, dar, se fură. Și hoții s-au specializat, încât cunosc mai bine ca distributorii autorizați calitatea si competitivitatea mărcilor. În al doilea rând, nu vă uitați neapărat după MTB-uri. Când am început eu să mă documentez în legatură cu bicicletele, toți, dar absolut toți vânzătorii, fie ei de bicle noi fie de sh-uri mi-au recomandat MTB, de am ajuns să cred că a merge cu biciclete în București reprezintă o mare aventură montană… și mi-am luat MTB. Mi-a trebuit un an aproape ca să mă conving că se poate merge foarte bine în oraș și cu o bicicletă de treking, chiar, mult mai bine, timpul petrecut pe drumul spre birou reducându-se cu 15-20 de minute.

Dar, revenind la bicicletele sh. ele reprezintă cred cea mai buna alegere, din punct de vedere al bugetelor alocate cât si al calității, mai ales dacă suntem puțin atenți atunci când le cumpărăm.
Piața e plina de rable, mai mult sau mai puțin spoite frumos, unse până nu mai scot nici un sunet în momentul vânzării etc. iar aici, fără să fie nevoie de mari cunoștințe in ale ciclismului, e foarte important sentimentul pe care îl lasă vânzătorul. Feelingul e de bază ca prim filtru.
Ideal este ca atunci când iei o bicicletă, să convingi un amic să te însoțească. Așa, cel puțin câștigi puțin la capitolul experiență.
Pe net, pe siteurile de vânzări și în categoriile vânzări ale forumurilor ciclistilor, se găsesc biciclete foarte ok la prețuri cel puțin decente. Tot ce trebuie, e răbdare și puțin noroc.

Ca la orice achiziție, prima impresie este cea mai importantă, o privire de ansamblu la condiția generală a componentelor, și o investigare a cadrului, sunt de bază ca să te prinzi dacă bicicleta a fost frecată tare înainte să fie scoasă la vânzare. Orice denivelare a cadrului, mai ales în partea din față de exemplu, arată că respectiva bicicletă a avut o bușitură frontală, dacă sentimentul general atunci când o ridici e că se dezmembrează… sigur nu e bicicleta pe care ti-ai dorit-o.

Când am fost în târgul din Vitan, uitându-mă la biciclete, am reușit parțial să îmi răspund la întrebarea “Asta e o bicicletă furată?” Sigur, nu am avut tupeu să îi întreb pe cei care le vindeau, dar, e destul de simplu să te prinzi. În primul rând, cei care vănd furăciuni, sunt foarte grăbiți… apoi, se vede pe fețele lor că nu se simt foarte comfortabil atunci când le ceri detalii despre cum funcționează, de asemenea, nu reusesc să facă o poveste coerentă dacă îi intrebi de istoricul reparațiilor. Pe de altă parte, sunt puști de 14-16 ani pe care îi vezi ca vând biciclete de 800-1000 Eur… Ăia sigur nu își vând bicicletele lor. Iarăși, dacă vezi un magraon,  jegos care vrea să vândă o cursieră făcută de vreo marcă celebră cu câteva milioane….

Ca idee, fiecare om își lasă amprenta pe bicicleta lui, are șaua reglată pentru înalțimea sa, are ghidonul înălțat sau coborât funcție de stilul în care îi place să se “dea” cu ea… așa ca e simplu să te prinzi repede dacă omul cu pricina își vinde jucăria lui sau… pe-a altuia… care încă plânge după ea.

Unii proprietari își pun în țeava de la șa un bilet cu numele și adresa, în caz de își găsesc bicicleta la vânzare să poată aduce dovezi politiei etc. Deci… atenție mare să nu fie o biclă furată.

Dacă forumurile, siteurile de vânzări etc. nu te încântă, o sursă de biciclete sh. ok sunt serviceurile si magazinele de biciclete care au de obicei una-două rămase de la vreun upgrade etc. Avantajul este că înainte de a le scoate la vânzare, baietii din magazine le mai reglează etc.

Alte lucruri care e bine să fie verificate atunci când iei o biclă sh.

Cadrul

Dimensiunea cadrului este foarte importantă. Un cadru prea mic sau prea mare este obositor la mers și de asemenea poate fi periculos pentru sănatate.

De verificat dacă nu se văd pete de rugină, dacă la suduri pare ceva în neregulă, de asemenea, dacă pe cadru sunt denivelări, înseamnă că bicicleta a suferit lovituri serioase.

Rotile

Starea roților și mai ales a cauciucurilor este foarte importantă. Așa ca trebuie acordata o atenție mărită calitații roților, dar, dacă cauciucurile sunt singurele lucruri rele la bicicletă…. nu-i nici un bai pentru ca modelele comune nu sunt foarte scumpe.

Pedalele

Să nu aibă “joc”. Trebuie de asemenea să fie întregi, nu sparte/rupte etc. Deși nu costă mult, parcă nu ar fi ok o bicicletă la care să schimbăm inclusiv pedalele de la început.

Lanțul și foile

Lanțul și foile trebuiesc de asemenea verificate. El va fi cel care va pune roata în mișcare, așa că merită atenție sporită. La foi, trebuie văzut dacă sunt întregi, cu dinții egali și drepți.

Șaua

Dacă șaua este una nepotrivită, după primele minute, cheful de pedalat se va diminua, plus ca șaua dă dureri exact în cele mai sensibile zone, așa că de asemenea trebuie să i se acorde atenție. O șa bună, costă câteva sute de lei, dar, își merită toți banii. Eu unu, prefer ca șaua să fie cu gel, și destul de lată, cât să nu mă deranjeze când merg îmbrăcat în blugi.

Accesoriile

Nimeni nu își vinde bicicleta cu toate accesoriile pe ea, însă de bun simț este să fie montate măcar un far si un stop in spate. La fel, e ok dacă exista si suportul pentru bidonul de apă, sau cel puțin găuri pentru acesta. După ce se va achiziționa, i se pot adăuga ciclocomputere, pompă, bidoane de apă, diverse borsete etc.

Ca ultimă recomandare, sfaturi, se pot găsi pe forumul de la ciclism.ro. Tot aici se pot găsi o grămadă de informații, biciclete și echipamente de vânzare etc.

© 2009-2019 Alex. Burlacu
%d bloggers like this: