Monthly Archives: May 2011

Poli și Gloria în Liga a III-a – un prim semn de normalitate

Cu părere de rău pentru orașele Timișoara și Bistrița (care-s printre preferatele mele, cu mult înaintea Bucureștiului), faptul că echipele de fotbal au fost retrogradate pentru neplata la timp a datoriilor la bugetul de stat este un prim semn de normalitate. Aștept să văd dacă viermușii din FRF vor avea “cohones” să-și mențină hotărârea și să meargă mai departe.

Iarăși avem se pare noroc cu cei de afară care au început să impună regulamentele din UE și României. Ușor, ușor, așa vom scăpa probabil de ciobani, cocalari și toate specimenele unineuronale care au pus stăpânire pe fotbalul românesc.

Poate Jabba să meargă unde vrea… În Europa nu mai joacă… cel puțin nu în următorii 3 ani. Mai bine ar vinde echipa cuiva care ar putea acum să pornească un proiect așa cum trebuie și să ducă echipa pe o poziție demnă de palmares. Una peste alta… Jabba – Poli nu e RAFO… și mânăriile au exact acest final. Mi-ar plăcea să văd și DNA-ul urmând exemplul FRF.

Păcat de suporterii timișoreni (deși nici cei din Bistrița n-au nici o vină), care au arătat întotdeauna că-s printre cei mai hotărâți, organizați și au susținut echipa întotdeauna. Ar trebui acuma să-l linșeze pe Jabba.

Cum ar fi dacă toate lucrurile ar funcționa pe benzină?

Chiar așa. Într-o lume în care se zice că bunăstarea și nivelul de trai sunt strâns legate de consum, iar consumul este obligația fiecărui om… cum ar fi dacă toate lucrurile din jurul nostru ar funcționa pe benzină?

Eu nu am reușit să-mi imaginez asta până de curând. Dar azi, m-am “luminat” văzând una din reclamele Nissan pentru modelul Leaf. În mod sigur, într-o astfel de lume…. eu n-aș merge prea des la dentist 🙂

Din păcate însă nu cred totuși că automobilul electric este viitorul… Nu cred că lumea e pregătită pentru schimbarea de mentalitate pe de o parte, iar producătorii încă mai au de rezolvat multe probleme legate în primul rând de autonomie și costuri pe de altă parte… Și nu în ultimul rând… furnizorii de energie electrică nu par a fi pregătiți pentru adaptarea infrastructurii de transport al energiei electrice. Așa că momentan, ideea automobilului electric rămâne doar un vis frumos.

Până atunci, ori vor apărea noi combustibili chimici care să înlocuiască benzina, ori (din cauza scumpirii combustibililor) vom vedea tot mai puține mașini pe străzi și legi care (așa cum au început în SUA), să oblige producătorii să reducă capacitatea motoarelor.

Oricum, până când vom avea benzile electrice suspendate care să ne transporte repede și curat dintr-o parte în alta a orașului, mai ales în orașe mari și aglomerate… bicicleta rămâne o alternativă puternică pentru transportul pe distanțe scurte.

Celebrități pe 2 roți – Audrey Hepburn

Audrey Hepburn a fost una din cele mai “vânate” vedete de către fotografi. Aș zice că mulțimea pozelor în care apare pe bicicletă denotă mai repede pasiunea ei pentru bicicletă decât interesul fotografilor… astăzi 5 poze cu ea pe bicicletă:

Swing Trike – tricicletă asistată electric

Swing Trike este o tricicletă asistată electric (pedelec), semi-pliabilă, având transmisia pe roata din față.

Da, multe lucruri interesante care să recomande această “jucărie”.

Una din inovațiile aduse de acestă bicicletă este flexibilitatea roților din spate, acestea înclinându-se independent în viraje.

Swing Trike vine în varianta de bază cu un sistem de transmisie SRAM și roți de 20 de inci însă se poate opta pentru un sistem Shimano și roți de 16 inci.

Prețul însă este destul de mare pentru România – 1699 Euro fără taxe și transport.

Mai multe detalii, poze și chiar și niște filmulețe puteți găsi pe site-ul Swing Trike.

Travoy – remorcă pentru biciclete

Că mergi cu bicicleta la muncă sau la piață, Burley Travoy va fi un accesoriu de care cu greu de vei despărți.

Travoy este un produs făcut de  Burley (una din cele mai mari companii specializate în cărucioare pentru biciclete), care vine în ajutorul celor care folosesc bicicleta pentru mers la cumpărături, sau pentru cei care au multe bagaje pe care și le plimbă la muncă în fiecare zi.

Travoy cântărește doar 4,4kg și are o capacitate de depozitare de 27,3kg (60 livre).

Travoy poate fi atașat oricărui model de bicicletă, iar atunci când nu este folosit se poate plia pentru a nu ocupa spațiu prea mult.

Când încercați să transformați kg în litri de bere pe care-i puteți căra să nu uitați să calculați și greutatea ambalajului 🙂

Mai multe detalii puteți găsi pe pagina producătorului.

Foto © Burley.

 

Gary Fisher – nuntă pe biciclete

Considerat a fi unul dintre inventatorii MTB-ului, Gary Fisher nu s-a dezis de pasiunea sa pentru biciclete nici la propria sa nuntă. Aceasta a avut loc duminica trecută în San Francisco.

Gary Fisher, mireasa – Dr Alex Zaphiris și invitații au străbătut orașul pe biciclete până la locul unde a avut loc petrecerea.

 


© 2009-2019 Alex. Burlacu
%d bloggers like this: