Israel stat european?

Tot am stat și m-am minunat, încă de când am auzit că în nu știu ce cupă europeană de fotbal, joacă o echipă din Israel. În weekend, în scurta perioadă de timp în care m-am uitat la “Cântarea României Europei” de la Moscova,  tare m-am mai mirat să văd printre participanții la televoting și Israel… Acuma, pot fi eu acuzat de multe, dar numa’ că am chiulit la lecțiile de geografie nu… Poate oare cineva să mă lumineze și pe mine ce puii mei caută ăștia să fie băgați în seamă la grămadă cu Europa? Nu vreau să par mai anti decât sunt… dar, oricum m-aș uita eu pe harta asta geografică a Europei… tot nu ma prind ce caută pe ea Israelul…

Europe Map

Harta Europei conform www.worldatlas.com.

Puteam să jur că punctul ăla mic de pe harta aia mare e plasat pe undeva prin Asia… Știam de la Divertis replica “Mare-i Sfânta Rusie… Tot Berlinul capitala nu? ” Dar, acum cred că va trebui să învățăm și că “Mare-i Europa asta… Tot la Tel Aviv e capitala nu?”

Nu vreau să las impresia că am neapărat ceva cu oamenii ăștia, au într-adevăr istoria lor, mai mult sau mai puțin zbuciumată, ca fiecare stat de altfel, dar parcă în ultima vreme prea sunt băgați în seamă de toată lumea. Prea aud de multe ori de un Holocaust unde au murit prea mulți evrei de mâna nemților, deși mai mulți oameni au fost uciși de ruși în perioada următoare, fie ei evrei sau nu și despre aceste măceluri organizate nu prea zice nimeni nimic.

Prea oricine nu e de acord cu părerile oficiale devine inamic public… iar acum trebuie să acceptăm si o hartă greșită a Europei?

 

7 thoughts on “Israel stat european?”

 1. Mie mi se pare ceva normal. Cu cine ai vrea sa joace? Cu tarile vecine care doresc sa-i rada de pe suprafata pamantului?

 2. In lumea de ieri, azi si maine, atunci cand ai bani, si aici vorbim de foarte multi bani, iti permiti sa faci multe, chiar foarte multe. Si de cele mai multe ori e vorba de fapte si atitudini care sfideaza bunul simt. De exemplu, sa ne uitam in propria tara, si gasim foarte multe exemple, din cele mai variate. Asa ca daca Israelul (conducatorii lui) simte nevoia sa se afle in mijlocul Europei, chiar daca ei se afla in Asia…si mai ales daca au puterea de a convinge liderii celorlalte tari din Europa…de ce nu. Pana la urma si istoria poate fi rescrisa…nu e decat o problema de rabdare. Daca repeti un lucru suficient de des, pana la urma lumea va considera ce e adevarat, fara a mai verifica…

  Sorin – De la mine puteți citi…Cronica unui esec anuntat

 3. Daca am casca ochii cu totii am constata ca nu doar Evreopa, ci chiar intreaga lume e condusa de evrei.
  Uite, sa-ti dau un exemplu: http://www.youtube.com/watch?v=ohtU7x6dKb8
  Pentru cine vrea sa se convinga ca e chiar asa, sa se informeze despre marile banci din Evreopa si SUA si sa vada daca nu cumva sunt tot ale evreilor.
  Sunt foarte multe de discutat pe tema asta; si sa mai adaug ceva… Hitler a avut nevoie de foarte multi bani pt. toate actiunile sale, bani veniti tot de la evrei (se poate cerceta asta).
  O zi buna!

 4. De unde ai ajuns tu la concluzia ca Israelu’ este parte a Europei? In afara de fotbal si Eurovision, nu am auzit ca statul mai devreme amintit sa fie asimilat continentului nostru. Eu stiam ca face parte din Orientul Mijlociu, adica Asia…

  1. Păi aşa ştiam şi eu, însă pe lângă Eurovision văd echipe de fotbal din acea ţară în UCL (în care joacă doar echipe din Europa), văd legi europene prin care toate datele de identificare ale cetăţenilor UE trebuie comunicate acestui stat (pe 31 ianuarie CE a aprobat transferul datelor personale ale cetatenilor tarilor membre, catre Israel ? Decizia adoptata pe 31 ianuarie 2011 prin care se prevede transferul datelor personale ale cetatenilor CE catre Israel explica faptul ca acest Stat raspunde directivei 95/46 privind protectia datelor) şi lista ar mai putea continua.
   Şi dacă stau să mă gândesc că de fapt nu putem vorbi de un stat ci de o cloacă de ocupaţie numită stat… îmi pun şi mai multe întrebări… dar toţi cei care-şi pun întrebări sunt antisemiţi nu? Chiar de curând, într-o discuţie cu nişte susţinători ai acestui…. “stat” întrebam dacă până la urmă ei susţin un stat sau o religie… N-au fost în stare să-mi răspundă.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2009-2019 Alex. Burlacu
%d bloggers like this: