Alegeți cu grijă tema WordPress pentru blogul vostru.

Pentru că altfel vă puteți trezi fără blog…

Tema pe care o alegați pentru blogul personal poate conține scripturi care să vă spargă blogul, sau să aibă în cod lăsate portițe pentru acces.

Pentru a evita neplăcerile în acest sens, unul din cei mai importanți factori de care trebuie să țineți cont este de unde descărcați tema pentru blogul personal. Siteul de pe care descărcați tema, e bine să fie unul popular, și de încredere. E bine să țineți cont de recomandările de pe wordpress.org sau să alegeți o temă din directorul de teme WordPress.

Verificați fișierele înainte de a le urca pe server. După ce ați descărcat arhiva care conține tema, deschideți-o într-un director temporar și scanați fișierele cu antivirusul preferat. De asemenea, dați un search prin fișiere dupa eventuale i-frame-uri ascunse. Fișierele de imagine nu trebuie să aibă extensii ciudate, în nici un caz nu trebuie să fie executabile.

Instalați-vă plugin-uri pentru îmbunătățirea securității. Sunt multe disponibile într-o categorie dedicată securității WordPress. Amintesc doar de WP Security Scan care vă va verifica parolele, permisiunile fișierelor, securitatea bazei de date etc. De asemenea, este important să verificați autenticitatea temei. Pentru asta puteți folosi pluginuri cum ar fi TAC (Theme Authenticity Checker) care verifică codul căutând secvențe pe care cu siguranță nu vi le doriți.

TAC

Și nu în ultimul rând, verificați înainte de utilizare dacă aveți drepturi de folosire a temelor, și tipul de licențiere. Există multe teme comerciale, pentru care trebuie să plătiți. Nu folosiți teme comerciale fără a avea licența necesară. Cineva a muncit pentru ca acea temă să existe. Respectați munca chiar dacă nu cunoașteți persoana.

Dacă nu aveți un server personal pe care să vă țineți blogul, aveți grijă ce hosting vă alegeți. Dacă nu vă descurcați în a alege furnizorul de hosting potrivit, mai bine, pentru început alegeți să vă tineți blogul la WordPress. Și nu uitați. Furnizorul de hosting nu este responsabil de securitatea blogului vostru. Asupra parolelor și a accesului doar voi puteți decide cât de sigure vi le alegeți.


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© Alex. Burlacu