15 ani de Danone în România

Nu pot spune că-mi amitesc destul de clar momentul în care am aflat că Danone au ajuns în România. Știam vag iaurturile lor însă nu pot spune că eram fan.

Apoi într-o zi am auzit un cunoscut mi-a lăudat implicarea Danone în colectarea laptelui și recunosc, a fost probabil prima dată când am fost interesat de firmă nu atât de produse. Cred că atunci le-am văzut prima dată și site-ul, însă nu cred că era ceva care să mă dea pe spate.
Între timp, cu legende urbane, cu prezența lor prin toate magazinele, cu sponzorizări bine calculate și asocieri cu nume mari de la noi (Cupa Hagi fiind poate cea mai faină asociere), și nu în ultimul rând cu iaurturile “Disney”, au intrat în “raza mea de acțiune” și au ajuns pentru multă lume să se identifice cu termenul de iaurt cum se identifică Xerox cu copiatoarele.

Ieri am aflat că s-au împlinit 15 ani de când și-au făcut oficial intrarea pe meleagurile noastre…

La fel ca prima dată, am intrat pe site-ul lor… și pot spune că-mi place. În primul rând îmi place că au optat pentru o platformă WordPress :). Apoi, deși prima pagină pare încărcată (au cu ce….Shakira, Shakira), e structurat fain și reușești să ajungi la informație fără să te plictisești. Marele minus însă – nu au o versiune pentru deșteptofoane/tablete (adaptivă, responsivă și cum-ivă-i mai zice mama ei).

Am aflat de pe noul lor site că încearcă să dea dovadă de transparență, organizează tururi de vizitare ale fabricii (din București) și că au trecut de la (doar) colectarea laptelui de la producători la proiecte mari, pe bani mulți prin care își impun controlul calității încă de la prima fază a producerii laptelui… not bad… not bad at all…

Acuma, ce să zic, să le fie la mulți ani, să ridice ei standarde la care să aspire și pe care să le dărâme companiile tradiționale românești (deși, după 15 ani de producție în România, sunt și ei la fel de români ca majoritatea concurenților), și să vedem o concurență care să se manifeste în creșterea calității produselor lactate… și nu ca monopol al prețurilor.


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© Alex. Burlacu