Apocalipsa Skype

Ca de obicei, valoarea reală a unui produs/serviciu, este conștientizată doar după dispariția serviciului 🙂

Așa și cu Skype. Cât timp zăcea acolo pornit… toată lumea era fericită… ba chiar mulți își puneau întrebarea… “Cine-i ăsta și de ce stă pornit aici la mine-n bară?”.

Lăsând gluma la o parte, milioane de utilizatori sunt scoși din treburile zilnice din cauza asta.Este după mine încă un semn al dependenței excesive față de tehnologiile moderne. Nimeni nu-și imagina că Skype poate să cadă (decât poate cei care au tras-o de Crăciun în 2010). Mă întreb, oare câți din cei (mă refer la firme) care-și programează evenimentele exclusiv pe Facebook sunt conștienți că și platforma asta o să cadă la un moment dat…. Sau câți iau în calcul și riscul ca aplicațiile lor online să pice?

Pe de altă parte, problema Skype de astăzi pică într-un moment foarte prost pentru Microsoft. Urmărind cât de cât ce se mai întâmplă pe net, nu am putut să nu remarc faptul că fiecare a treia întrebare legată de problemele pe care le are Skype astăzi este dacă nu cumva și-a băgat deja Microsoft coada 🙂

Cât am scris aici, se pare că cel puțin site-ul lor începe să răspundă la cereri… merge ca melcul, iar la pagina de Heartbeat spune că lucrează la remedierea problemelor… Cât, cum, când… nu se știe.

 

ACTUALIZARE:

A apărut o soluție pentru a reporni Skype:

– Pe sistemele Linux:

$ rm -f /home/nume_utilizator/.Skype/shared.xml

– Pe sisteme Windows

– Start

– Run

– %appdata%/skype [și enter]

– ștergeți manual fișierul shared.xml

Asigurați-vă că aveți activată afișarea fișierelor ascunse și sistem.

După asta Skpe poate fi folosit din nou.

3 thoughts on “Apocalipsa Skype”

  1. si la noi la servici sa vezi ce ne lipsea skype-ul… noroc ca ne-a zis un coleg de solutia asta… ca deja ne chinuiam sa facem conversatia pe messenger, dar nu prea se compara:)

    nici nu l-a cumparat bine microsoftul, ca deja l-a si stricat =))

  2. sugestie: rm -f ~/.Skype/shared.xml sau rm -f $HOME/.Skype/shared.xml (ca sa un para mai retard ca m$win)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2009-2019 Alex. Burlacu
%d bloggers like this: