Categories
IT

Ce repară Microsoft… strică Apple

De la apariția Windows 95 încoace, am înjurat acea “minunată facilitate” numită Autoplay (autorun). După fiecare instalare de Windows, dezactivarea acestei “facilități” era printre primele operațiuni pe care le făceam. Au fost momente în care porneam bilunar în windowsiade (că singura cruce era aia a mamii lor de angajați Microsoft) prin firmă să verific printre altele și dacă nu cumva vreuna din actualizări s-a hotărât să activeze din nou minunea.

Așa că, atunci când, luna trecută parcă, am văzut actualizarea de la Microsoft care dezactivează funcția de autoplay (KB971029), am fost printre ăia bucuroșii… ba chiar am zis că-i primul lucru bun de la Windows NT4 încoace (dar nu la fel de bun ca mouse-ul… de departe cel mai bun produs al companiei) pe care-l face Microsoft… măcar în 2011.

Așa că am instalat (poate pentru prima dată în ultimi 10 ani) cu ardoare actualizarea cu pricina pe toate computerele cu Windows pe care le am în administrare… Toate bune și frumoase, berea beută, dar după doar două zile, în “vizită” la unul din computerele care manifestă din când în când voință proprie, sesizez că din nou, face autoplay…. Mă uit prin regiștri și găsesc bineînțeles flag-ul activ…. Bun… zic de doi morți de-ai angajaților Microsoft… le mai dau să mai și bea… dezactivez și plec… După nici 48 de ore, mă nimeresc din nou pe lângă computerul cu pricina… zic.. ia să dau un ochi… când colo… surpriză, din nou autorun activ. Hmmm… Moment pentru un interviu rapid cu utilizatorul… “Ce-ai făcut? Ce-ai instalat?” etc. Omu se uită la mine paralelipipedic… îmi zice că abia a ajuns la muncă și abia ce și-a pornit șandramaua, atât ce-a apucat să-și conecteze iShitul la computer. No’ bun! Acu’ oricum înjur de câte am ocazia și Apple cu toți angajații și frustrații lor mincinoși… încă un motiv în plus, nu strică să le mai dau ce le dă galeria Stelei celor din Giulești nu?

Și cum problema începea deja să mă calce pe nervi… mă pun pe simulări… când colo… ce să vezi… la pornirea iTunes acesta activează implicit autoplay…că de… să-și facă el numărul cum știe… Presupun că la un moment dat a existat (cel puțin așa îmi place să cred) o întrebare adresată utilizatorului dacă-i de acord cercopitecul utilizator de iShit să-l lase pe iTunes să-i facă asta… dar… cu întrebare sau fără… buba tot acolo rămâne.

Iată cum se face că Apple “sabotează” singurul lucru bun făcut de Microsoft în ultimul deceniu…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.