După “primăvara arabă” se pare că vine “toamna americană”

Anul 2011 pare a fi un an al schimbărilor. Probabil că în statistici depăşeşte anul 1989, dar… cine mai crede în statistici.

Iar dacă anul a început cu schimbări majore în lumea arabă, schimbări susţinute de occidentali şi susţinute de mass-media internaţională pe de-o parte şi de comunităţile online pe de altă parte, toamna aceasta se desfăşoară sub semnul “revoluţiei americane”. Treziţi în ceasul al 12-lea (şi un sfert), în fiecare zi numărul celor care ies în stradă creşte, ieri dimineaţă fiind pe străzi peste 3600 de protestatari numai în New York.

Foto © OccupyWallStreet

Probabil că mulţi dintre români n-au auzit de asta (am suficienţi amici care s-au uitat pătrat la mine când le-am povestit despre acest subiect), dar, de mai bine de trei săptămâni, în Statele Unite ale Americii oamenii ies pe stradă pentru a protesta.

Protestează împotriva corupţiei, împotriva celor 1% care conduc ghidaţi fiind doar de bani şi fără a le păsa de cei care îi susţin de fapt… împotriva celor din cauza cărora s-a ajuns la situaţia financiară actuală.

Cei din mainstream mass-media evită şi cenzurează de ceva vreme informaţiile despre această mişcare, începută iniţial la New York sub numele OWS (Occupy Wall Street – Ocupaţi Wall Street), dar care a cuprins repede toate oraşele importante din SUA, iar apoi a început să se extindă în Canada, Australia şi Marea Britanie.

Foto © WarmSleepy (Utilizator Flickr 33498942@N04)

Şi în online informaţiile despre această mişcare sunt cenzurate, Twitter, Facebook, Google şi Yahoo filtrând din greu informaţiile.

Detalii mai multe puteţi găsi pe :

OccupyWallStreet;

Anonymous Media

Global Revolution Livestream

Devine interesant ce se va întâmpla în continuare, mai ales că pe 15 Octombrie se va încerca mobilizarea “mondială”. Poate de data asta va funcţiona globalizarea ? 🙂

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© Alex. Burlacu