Evită ca emailurile trimise dintr-o aplicație PHP să fie respinse ca SPAM

Pentru a ț-șpea oară, azi, m-am lovit de o problemă a cărei rezolvare tot se lăsa așteptată.

Emailurile trimise din diverse aplicații web scrise în PHP în principal (fie ele bloguri, newslettere sau de prin site-uri etc.), nu ajung la destinatarii cu căsuțe poștale la comcast.net, aol.com, netfirms.com și încă câțiva provideri măricei din lume, fiind rejectate în special cu mesaje de eroare de DNS.

La verificări, înregistrările de DNS sunt ok, rDNS ok, înregistrările SPF la locul lor, dar, confom zicalei “benzinește, scânteiește… nu pornește”.

Dacă pentru serverele de Windows nu am avut suficient timp să caut o soluție, pe serverele de linux azi am reușit să găsesc o soluție, care până acum funcționează (deci, o perioadă nu va fi nici măcar stearsă de praf).

Soluția ne e chilit (parcă ăsta te ajuta când nimeni altcineva nu voia), ci o completare in php.ini, la sendmail_path, am adăugat un from,linia cu pricina arată acuma așa:

sendmail_path = /usr/sbin/sendmail -t -i -f [email protected];

Dupa asta, am restartat serverul de web, în cazul de față apache, iar după ce am mai golit și emailurile din coada de așteptare, am sezizat că nu mai am mailuri rejectate.

Pentru golirea cozii de așteptare a exim (asta am găsit pe acolo), am făcut un scriptuleț, inspirat din lista de discuții de la exim.


#! /bin/sh
PATH=$PATH:/usr/exim/bin
export PATH
exim -bpru|awk {'print $3'}|xargs exim -Mrm

Acum sunt tare curios care va fi de acum încolo rata de respingere a emailurilor de pe acest server cel puțin.

Ce am mai sesizat azi, luptându-mă cu serverul ăsta: de când folosesc majoritar Ubuntu, m-am dezobișnuit de a căuta prin diferite locuri fișierele de configurare… Mi se pare mult mai ok să găsesc totul în /etc….


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© Alex. Burlacu