“Fata Babei și Fata Moșneagului” – un nou super spectacol marca Zurli

Există multe metode de a trezi și scoate din casă fetele mele, însă de departe cea mai eficientă este fraza “Hai că întârziem la Zurli”.

Parola “Zurli” deschide ochi, aduce zâmbete și chicoteli instant… și are puterea magică de a-mi duce la ușă, gata îmbrăcate de plecare fetele în câteva minute.

Și asta indiferent dacă e vorba de Gașca Zurli sau Teatrul Zurli… entuziasmul se manifestă la fel în ambele cazuri.

IMG_20160206_104125

Sâmbătă dimineața am avut șansa de a fi prezenți la premiera piesei “Fata Babei și Fata Moșneagului”, o nouă adaptare de-a Mirelei Retegan în stilul consacrat Zurli – stil care îmbină educația cu veselia într-un mod interactiv devenit deja “marcă înregistrată”.

Odată ajunși la Teatrul de pe Lipscani, am fost primiți de Tanti Prezentatoarea, Zâna Bună și ajutoarele ei, care au făcut ca imediat ce-am intrat în foaier să avem parte de atmosfera caldă “de acasă”, fetele mele “m-au pierdut” și au fugit la joacă, iar eu am rămas cu grupul tăticilor Zurli, oameni super faini alături de care timpul trece mult prea repede.IMG_20160206_103608

Dar subiectul postării este piesa de teatru… Ei bine, această punere în scenă a “Fata Babei și Fata Moșneagului” este de departe cea mai faină variantă pe care am avut ocazia să o văd până acum.

IMG_20160206_111600

Talentul celor de pe scenă, acompaniat de ilustrația muzicală extraordinar de bine făcută, fac această piesă să fie una extraordinar de caldă, plăcută, educativă și… românească.

Costumele populare ale actorilor, decorul simplu dar plin de elemente definitorii ale culturii populare românești, împreună cu muzica și felul în care s-a interpretat această piesă aduc bucurie și emoție atât în sufletul copiilor cât și al adulților.

Așadar, Vero Căliman, Ruxandra Coman, Krista Andreea Bălan, Alex Stama, Răzvan Marina, Anca Cernea (responsabilă cu scenografia), Marius Aștilean (“vinovat” de muzică), Vadim Rusu (regizorul acestui spectacol) și nu în ultimul rând Mirela Retegan (care a făcut adaptarea acestei piese și fără de care acest articol nu ar fi avut subiect) – Bianca, Alexia și cu mine vă mulțumim din suflet pentru bucuria pe care ne-ați adus-o în suflet cu “Fata Babei și Fata Moșneagului”.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© Alex. Burlacu