Google+

De vineri, mulţumită lui Alexandru Cucu am reuşit să butonez şi eu Google+.

De la primele zvonuri despre Google+ am fost convins că după ce acesta va fi deschis accesului public, va “mânca” din utilizatorii Facebook. Acuma, între noi fie vorba, comparaţia între Google şi Facebook este aceeaşi ca între o firmă de are doi programatori într-o garsonieră din Berceni şi Microsoft. Nu există termeni de comparaţie între tehnologiile şi patentele Google şi cele 5 pagini, o mână de programatori şi câteva servere (singurele asset-uri ale Facebook).

Dar, nu de asta vreau să scriu ci despre experienţa cu Google+.

În primul rând, mi s-a părut extraordinar de uşor de utilizat. Intuitiv şi simplu. Apoi, foarte ok din punct de vedere al modului în care poţi partaja conţinutul. De fapt, dacă Facebook încearcă prin orice mijloc să-ţi facă publice informaţiile (chiar şi cele pe care nu doreşti să le ştie chiar toată lumea), Google+ pleacă de la premiza că fiecare partajare are doar grupul ei de destinatari… grup pe care-l poţi “sparge” după câte criterii te taie capul.

Un alt plus mi se pare integrarea cu Picassa. Presupun că în curând vor fi integrate şi restul produselor Google în această platformă. Aşa ar deveni o platformă de lucru excelentă.

Sper din tot sufletul că tot datorită “granulaţiei” la care se poate structura conţinutul să putem filtra şi elimina mesajele eventualelor jocuri care-şi vor face simţită prezenţa în viitor.

Ca o concluzie personală, Google+ (în afara numelui care sincer nu-mi place deloc) este de departe cea mai ok platformă pe care am văzut-o până acuma. Atunci când mi-am şters (cu greu) contul de Facebook, mă gândeam la cât timp se pierde aiurea din cauza lipsei de creier organizatoric din acest produs…. Acuma, văzând Google+ îmi dau seama că zilele Facebook sunt numărate şi nu va mai trece mult până ce va avea soarta Hi5, MySpace şi câte şi mai câte altele.

Lăsând lucrurile serioase deoparte, am dat zilele astea peste câteva animaţii foarte faine (în special Gif-uri) legate de ceea ce va fi probabil războiul de detronare a Facebook:


Şi să nu uit… (încă) pot trimite invitaţii pentru Google+. Dacă doriţi să primiţi o invitaţie, lăsaţi un comentariu la finalul acestui articol.

27 thoughts on “Google+

 1. nu stiu daca va omora facebook-ul, dar in orice caz facebook nu face 50 de miliarde $

  anyway vreau si un invite 😀

 2. Incerc de vreo 2 saptamani sa fac rost de un invite la Google+.

  Tare sunt curios ce inovatii mai aduc baietii astia de la Google, si plus de asta, nici nu l-am vazut inca si vreau sa renunt la Facebook!

  Multumesc anticipat!

 3. Cu tot respectul, Facebook nu este “o firma de apartament”, nu are 5 servere si nici “o mana” de programatori. Aceste afirmatii pot fi verificate in media si trasate inapoi pana la prezentari tinute de chiar directorii companiei. Sunt atatea feluri in care o companie sau un produs poate fi (pe drept) criticat sau ironizat — ar fi recomandabil sa nu folosim afirmatii nefondate si informatii false pentru aceasta 😉

  @Dexter

  P.S. Lucrez la Google (!)

  1. Salut Radu,
   Nu am vrut să dau nişte date exacte, ci doar să hiperbolizez pentru a arăta diferenţa (care după mine este imensă) între Google şi Facebook.

 4. Pe de alta parte, pentru FB reteaua sociala e core product, iar pentru Google este un proiect secundar (spre deosebire de search sau ads). Si eu sunt fanboy, dar unele comparatii sunt mult prea complicate 🙂

 5. Avand in vedere ca e deja integrat in SERP la google, probabil ca o sa creasca foarte rapid. La urma urmei e cea mai accesata pagina.

  Mi-ar placea si mie sa il incerc. Daca mai ai invitatii…

 6. Salut,

  Si eu sunt unul din utilizatorii Facebook. Si un utilizator al produselor google. Ma gandeam, daca nu cumva vor fi si destui care nu vor trece la google+ din simplul motiv ca nu mai vor alt site de socializare, chiar daca pare / este mai bine pus la punct. Sau care vor ramane ( cel putin o perioada) si pe facebook, si pe google.
  Oricum, abia astept sa incerc google+. M-as bucura sa primesc o invitatie.

  O zi deosebita.

 7. Lucrez in domeniul comunicarii, deci ar fi trebuit sa o iau mai pe ocolite. Dar ma gandesc ca e mai simplu sa iti cer pur si simplu. Asadar, daca mai invitatii, un copywriter ti-ar ramane vesnic indatorat :-), poate l-ar ajuta in meserie.

  Un aspirant la G+

 8. Si eu sunt curioasa in legatura cu Google +,desi sunt utilizatoare de facebook sunt de parere ca intotdeauna poate aparea ceva mai bun. Merci

 9. Utilizez de curand Facebook, sunt curioasa cum functioneaza Google+. Bineinteles doresc o invitatie….

 10. as dori si eu o invitatie pe google+ nu stiu de ce dar ma astept la multe din partea celor de la google mersi frumos

 11. Google nu face decat ce stie mai bine. Sa vanda publicitate! Asta a facut si cu motorul de cautare si cu youtube si asta va face si cu Google+. M-ar bucura faptul ca macar google sa te lase sa ma customizezi ceva pe la imagine. Facebook s-a incapatanat in mod prosteste sa nu schimbe imaginea… si tot…

 12. Vreau şi eu să văd ce-i cu Google + ăsta, că prea l-a lăudat lumea… Se poate? 🙂

 13. Precisely! The concept of Google+ has a similarity of Facebook. I have tried Google+ already but I guess Google could not easily crush Facebook out!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2009-2023 Alex. Burlacu
%d bloggers like this: