Categories
Gadgeturi

LG LX9500 INFINIA – un LED TV care m-a pus pe gânduri

Nu știu dacă am mai spus-o, de obicei sunt rare gadgeturile care “mă dau pe spate” de la prima vedere / atingere.

În caz că mă repet… îmi cer scuze… vârsta trebuie că-i de vină.

Zilele trecute însă am găsit exact acel gen de gadget care mi-a luat piuitul și m-a pus serios pe gânduri. Dar, să vă povestesc pe îndelete… se face că am intrat într-un magazin de electronice, electrocasnice etc. căutând niște acumulatori pentru jucăriile fetei… dar, cum îmi stă în obicei, de fiecare dată când intru într-un astfel de magazin, dacă timpu-mi permite, dau o tură pe la raioanele cu televizoare, cu computere etc… așa, ca să nu rămân total neinformat. Conform obiceiului, m-am dus eu cătinel spre peretele pe care tronau televizoare de toate dimensiunile, mărcile și tehnologiile. Pe toate rula un meci de fotbal, practic aceeași imagine pe toate televizoarele expuse. Însă, de departe, privirea mi-a fost captată de unul dintre ele, pus strategic undeva în zona centrală. Imaginea, mai bine zis, claritatea imaginii era de o claritate incredibilă. Știți cum e… văzând în paralel mai multe echipamente afișând aceeași imagine, poți face comparații mult mai bine. Normal că mi-am luat cap-compas direcția spre acel televizor.Era un LG LX9500 INFINIA, un televizor care utilizează tehnologia LED TV, FullHD și care mai știe și de 3D. Prețul însă mi-a redus instant extazul, fiind cu mult peste suma pe care voi fi eu vreodată dispus să o dau pe un televizor.

Ajuns acasă (recunosc că mă “mâncau” degetele) pun la treabă prietenul găgâl și mă apuc să caut mai multe detalii despre tehnologia LED TV în primul rând și apoi despre acest model.

Astfel am aflat despre LG LX9500 INFINIA că e un vârf de lance al celor de la LG, fiind unul din cele mai complexe modele. Acesta beneficiază de design-ul INFINIA BORDERLESS (cadrul televizorului dispărând), de port de ethernet, de tehnologia ecranului cu foiță de film, obținând astfel un ecran perfect într-un singur strat și culoare uniformă și multe altele. Ca să nu mai spun că (spre bucuria Iuliei) am aflat că acest televizor respectă și ceea ce se numește standard DNLA (standard ce permite conectarea fără fie a tuturor dispozitivelor compatibile)… așadar opțiune de a spune “Adio cabluri!”.

Mai multe detalii tehnice despre LX9500 INFINIA:

Diagonala: 119cm (47″)
Tip ecran: Full LED TV
Format: Full HD
Rezolutie (pixeli): 1920 x 1080
Contrast: 10.000.000:1
Timp de raspuns (ms): 2
Tuner Digital: Da
Difuzor integrat: 2 x 10W
HDMI: x 4
DAO (optical): x 1
D-Sub (15 pini): x 1
Compozit (AV): x 1
Casti (3.5mm): Da
Y,Pb,Pr: x 3
RS-232C: Da
USB 2.0: x 2
RF: Da
Ethernet: Da

Și la urmă, bomboana de pe tort… Telecomanda Magic Motion – care pe lângă toate butoanele necesare pentru controlul volumului și canalelor, mai are și un senzor de mișcare numa’ bun pentru un acces mai rapid în meniuri.

Posesorii de filme 3D nu au fost uitați de cei de la LG, acest televizor fiind livrat cu două perechi de ochelari speciali pentru vizionarea filmelor în format 3D.

Am lăsat la urmă discuția despre prețul acestui televizor. În căutările mele, la vânzarea online acest produs este cu până la 20 % mai ieftin decât în magazinul în care l-am găsit prima dată.

youtube::m5IK8FIIK3E&::

Toate specificațiile, pozele și filmul sunt preluate de la EvoMag.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.