Categories
IT

Microsoft confirmă primul bug în Windows 7

Nu degeaba ziceam că încerc să stau cât mai departe de Windows în general, și de versiunea asta nouă 7 în special… Mă rog, dacă reușesc să mă ating de tot atâtea calculatoare de câte m-am atins cu Vista (mai puțin de 5-10 până azi) pot zice că m-am scos. Dar, nu despre asta e vorba aici…

Microsoft în sfârșit a recunoscut existența bugului numit “zero-day” în Windows 7. Dar, așa cum fac ei de obicei, când nu pot să-și acopere căcatul, încearcă să spună că de fapt miroase a lăcrămioare… așa că susțin că de fapt nu e chiar așa de nasol, pentru că utilizatorii pot să-și închidă (și majoritatea ar trebui să o fi făcut deja) două porturi și problema e rezolvată… Acuma stau eu și mă gândesc ca data viitoare când vreun nenea sau tanti trecuți de o anumită vârstă mă vor întreba de Windows, va trebui să le zic, “Dar sunt convins că v-ați închis deja porturile din firewall nu?”

Oricum, microshiții spun că vor investiga problema, că oricum, nu sunt afectați decât utilizatorii de Windows 7, și e posibil ca pe 8 Decembrie, odată cu patchurile tradiționale să apară un patch și pentru acest bug.

Acuma, fericiții utilizatori de Windows 7 nu au de ce să se teamă, în principiu, nu pot decât să nu își mai folosească computerele.

Ce se întâmplă de fapt? Păi e simplu, voit ‘au ba, utilizatorul intră pe siteuri care deja au codul nașpa, și oferă hachericilor posibilitatea de a le “aranja” puțin calculatoarele cu ajutorul unor pachete puțin modificate de SMB… Mai mult, din spusele microșiților, nu e neapărat nevoie să fie folosit IE, ci orice browser e ok când vrei să-ți compromiți datele.

Pentru cei care vor să se distreze, detalii pot fi găsite aici.

Așa că ăia de au fost “deștepți” și au dat banii pe Windows 7 acuma pot strânge liniștiți din partea dorsală și sincer, le recomand să verifice de 10 ori fiecare link primit pe mess sau pe mail înainte de a-l încărca în browser. De asemenea, tot pentru aceeași categorie de deștepți, ar fi bine să închideți porturile 139 și 445 pe TCP (asta de la microșiți citire)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.