Now I know my ABC… My FunABC!

Now I know my ABC!

Ăsta este unul din refrenurile care se aud prin casă de ceva vreme… Bianca a început să învețe alfabetul și odată cu asta încep să constat cât de puține resurse pentru învățat alfabetul limbii române se găsesc prin Google Play.

Poate și din acest motiv Alexia (la cei aproape doi ani ai ei) recunoaște și pronunță literele în engleză.

Oricum, părinților aflați în căutarea aplicațiilor de învățare a limbii române, le recomand “ariciul alfabet” (cum l-a numit Bianca) – FunABC.

De ce?

Pentru că este singura aplicație care oferă acces la tot alfabetul (da, am găsit și aplicații care după câteva litere spun ceva de genul “cheamă un adult să te ajute să treci mai departe”, în ideea că acel adult nu va putea refuza să cumpere aplicația. Nu costă o avere însă modul de abordare mi se pare jalnic și foarte asemănător cu țiganii vin pe la locurile de joacă și plimbă jucării prin fața copiilor) – literele fiind asociate de imagini relativ ușor de înțeles de către copii, pe fundaluri colorate atractiv și nu în ultimul rând cu pronunție clară iar sunetele animalelor sunt destul de realistice.

A… și se mișcă mai mult decât decent pe tablete mai vechi, cu specificații mai slabe, motiv pentru care s-au împuținat serile în care telefonul îmi era luat ostatic imediat ce intram pe ușă :).

Singurul minus al acestei aplicații este că s-au folosit pentru litere ceva fonturi stilizate, fonturi care bagă puțin în ceață copilul atunci când acesta vrea să învețe să scrie literele.


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© Alex. Burlacu