“Nu-s plătit ca să gândesc!”

La asta se rezumă multe din discuțiile la care am fost martor în ultima vreme. Și pe mine unu începe să mă șocheze. Oameni în toată firea, buni profesioniști (cel puțin așa credeam eu despre ei) îmi spun, mai direct sau mai voalat acest lucru.

Oare atât de mult s-a degradat conștiința omului? Nu m-am putut abține șî am întrebat ultima persoană care încerca să îmi zică același lucru “Și cam de la ce sumă ai fi dispus(ă) să îți folosești creierul într-o proporție mai mare, pentru jobul tău?”. Nu am primit un răspuns, însă privirea care mi-a fost adresată, m-a mâhnit mai tare… De unde, am mai invățat ceva: oamenii care ajung în situația asta, în prima fază cel puțin, nu admit/recunosc/conștientizează faptul că au o problemă.

Sunt de acord ca de exemplu într-o companie mare, cu o structură ierarhică bine definită, să existe câte un om responsabil pentru orice activitate… unul care să taie lemne, altul care să bată cuie…. altul să traga apa la toaletă dupa unele vedete, etc. Dar, când vine vorba de o companie mică, fără pretenții organizatorice prea mari, unde mai și ești lăsat să îți faci treaba așa cum te taie capul (atât timp cât respecți termenele de predare) …. Să zici că nu e jobul tău să gândesti pentru alții, atunci când acei alții incearcă să îți ofere tot ceea ce le ceri…. mi se pare puțin deplasat.

Păi poate că mulți dintre noi putem spune atunci când ni se cere un sfat “Nu-s plătit să spun asta”… Dar omenește vorbind, e OK?

Că mie unu’ nu mi se pare…

Oricum, dezamăgirea e mare… și e cu atât mai mare cu cât, și aici mă repet, văd reacții de genul ăsta la oameni despre care aveam o părere foarte bună, oameni pe care îi credeam perfecționiști…. Încerc să înteleg totuși ce poate duce la o asemenea reacție… Să fie blazarea? Să fie pur și simplu plictisiți de meseria lor?… De ce o mai practică?

M-am lamentat destul… ar fi cazul să mă întorc la taskurile mele… nu de alta, dar apoi o să ajung să mă plâng că nu-s plătit suficient să îmi mișc fundu” spre casă….

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.