O reînceput Game of Thrones la HBO

Trebuie să o spun de la început – ca unul care am avut norocul să citesc cărțile înainte de a vedea serialul părerea mea generală despre serial nu e foarte bună.
Imaginația mea a creat alte imagini și efecte etc.
Dar, asta nu înseamnă că serialul nu este unul spectaculos…

hbo-goDupă mine punctul forte al acestor povești este că niciodată lucrurile nu se întâmplă așa cum îți imaginai, binili nu învinje întotdeauna, iar căile bătătorite sunt de cele mai multe ori evitate într-un mod genial.

Iară cum din 13 Aprilie HBO a lansat cel de-al 5-lea sezon din Urzeala Tronurilor (cum a fost tradus la noi) – sezon ale cărui episoade pot fi urmărite în același timp cu lansarea lor în SUA dar și pe HBO GO, interesul pentru poveste a fost reaprins.

Iară pentru că am aici “Loc de joacă pentru idei” (sic ce mi s-a potrivit sloganul blogului), mă bag și la joc… la #UrzealaBloggerilor (provocarea lansată de Blogal Initiative și HBO GO) iară personajul meu va fi Benjen Stark (pe care nu m-ar mira să-l văd în vreuna din seriile viitoare (sau în cărțile viitoare).

De ce Stark? Pentru că din toate Casele, Stark este cea mai apropiată de ceea ce înțeleg eu prin disciplină, loialitate și forță. Pe mine m-a cucerit încă de la primele pagini ale cărții, din momentul primei decapitări.

De ce Benjen? Pentru că și-a asumat întotdeauna faptele și i-a motivat pe camarazii săi de la Zid prin acțiunile sale, motiv pentru care a ajuns Prim Cercetaș. Este un personaj definitoriu pentru spiritul nordului.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© Alex. Burlacu