Oprirea vehiculelor de la distanță un vis umed al polițailor europeni

Din 2020 nu vor mai avea loc urmăriri ale poliției pe șoselele Uniunii Europene.

Cel puțin asta-și doresc polițaii din Uniune, iar acest lucru vor să-l facă prin ENLETS (European Network of Law Enforcement). Cum vor să o facă? Simplu, folosind o telecomandă.

Prin 23 ianuarie au apărut pe site-ul statewatch.org (care va încerca să protejeze drepturile cetățenilor Uniunii Europene), cinci proiecte dezvoltate de ENLETS

enletsDintre ele, aceasta care prevede echiparea tututor vehiculelor cu un cip care să permită ofițerilor de poliție să oprească folosind o conexiune satelit orice vehicul de pe drum, oprindu-i motorul sau (asta mi s-a părut genială), blocându-i frânele.

Las la o parte că o astfel de măsură ar însemna încălcarea dreptului la mișcare, dar cum se vor explica eventuale accidente generate de acest lucru?

Ce s-ar întâmpla dacă în secunda de când polițaiul a apăsat pe buton, urmăritul virează? Sau dacă în spatele său, pe banda aia a intrat un mare camion?

Cum în proiect se specifică “toate vehiculele motorizate” s-a gândit oare vreun polițai cum e să blochezi frânele unei motociclete în mers chiar și la o viteză de 50km/h?

Cel mai probabil….NU.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2009-2020 Alex. Burlacu
%d bloggers like this: