RIP Nokia

rip_nokiaProbabil cea mai importantă știre a săptămânii a fost cea legată de vânzarea diviziei de telefonie Nokia, împreună cu toate patentele, serviciile și licențele sale de către Microsoft. Să nu uităm că portofoliol Nokia nu este mic și mai ales nu ieftin, dacă stăm să ne gândim că pe lista achizițiilor făcute în cursul timpului sunt nume ca Aircom, SEGA sau Navteq).

Zvonuri despre această mișcare s-au tot auzit în ultima vreme, însă până ieri nu au existat inițiative recunoscute oficial.

Ce m-a mirat pe mine personal este prețul tranzacției de (doar) 7,2 miliarde de dolari, ceva mai puțin decât a costat de exemplu Skype.

Puțină lume își mai amintește probabil că în anii ’90, Nokia a avut posibilitatea să rămână unic jucător pe piața europeană când competitorul principal Ericsson avea probleme financiare. Acesta este rezultatul unor decizii proaste, rezultat logic în virtutea faptului că Nokia nu mai avea probabil nici o șansă să mai intre într-o cursă în care lideri detașați sunt Samsung și Apple.

O să-mi lipsească Nokia, rămân cu amintirea acelor telefoane care funcționau impecabil.

 


Posted

in

,

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© Alex. Burlacu