Se ocupă cineva de spammeri?

Azi am primit iarăși vreo două emailuri de la un individ, Paraschiv Liviu pe numele său, cu o ofertă de desing web. Este același care mi-a mai trimis de la o altă adresă și săptămâna trecută același tip de mesaj nesolicitat.

Săptămâna trecută, i-am răspuns cu un mesaj inspirat din cel al lui Ionuț Oprea.

Astăzi, primind din nou emailuri de la el și văzând că și-a schimbat adresa de trimitere, m-am hotărât să îl raportez. Bun, așa constat că stăm cam prost cu informațiile în sensul ăsta.

În afară de abuse [la] roedu [punct] ro, (ale căror răspunsuri automate ajung la fel de automat în folderul meu de SPAM de la gmail), spam [la] apti [punct] ro (care nu știu sigur dacă mai este funcțional) și relatii_cu_publicul [la] anrcti [punct] ro (de la care văd că nu vine nici un răspuns, fie el unul automat) unde s-ar putea raporta mesajele nesolicitate?

Oricum, sunt foarte curios dacă va continua. Ținând cont că tipul și-a pus și numărele de telefon în emailuri, cred că la tura viitoare îl sun și îi zic câteva de locurile prin care îi recomand să își bage mesajele.


Posted

in

by

Comments

2 responses to “Se ocupă cineva de spammeri?”

 1. Jack Avatar
  Jack

  Oamenii de la ANRCTI sunt lenti dar mai fac si treaba din cand in cand.
  Ultima oara cand am raportat un spammer nu mi-au raspuns “in 30 de zile” cum ar fi trebuit , dar m-am trezit peste cateva luni cu un telefon in care imi cereau date suplimentare pentru ca se judecau cu spammerul respectiv.

  1. Alex. Avatar
   Alex.

   E bine de știut… Măcar să vedem un exemplu clar pe an. Cifrele acelea de pe site-ul lor, altfel destul de ne-acutalizat, cu amenzile aplicate, mi se par cam umflate…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© Alex. Burlacu