Se ocupă cineva de spammeri?

Azi am primit iarăși vreo două emailuri de la un individ, Paraschiv Liviu pe numele său, cu o ofertă de desing web. Este același care mi-a mai trimis de la o altă adresă și săptămâna trecută același tip de mesaj nesolicitat.

Săptămâna trecută, i-am răspuns cu un mesaj inspirat din cel al lui Ionuț Oprea.

Astăzi, primind din nou emailuri de la el și văzând că și-a schimbat adresa de trimitere, m-am hotărât să îl raportez. Bun, așa constat că stăm cam prost cu informațiile în sensul ăsta.

În afară de abuse [la] roedu [punct] ro, (ale căror răspunsuri automate ajung la fel de automat în folderul meu de SPAM de la gmail), spam [la] apti [punct] ro (care nu știu sigur dacă mai este funcțional) și relatii_cu_publicul [la] anrcti [punct] ro (de la care văd că nu vine nici un răspuns, fie el unul automat) unde s-ar putea raporta mesajele nesolicitate?

Oricum, sunt foarte curios dacă va continua. Ținând cont că tipul și-a pus și numărele de telefon în emailuri, cred că la tura viitoare îl sun și îi zic câteva de locurile prin care îi recomand să își bage mesajele.

2 comments

  • Oamenii de la ANRCTI sunt lenti dar mai fac si treaba din cand in cand.
    Ultima oara cand am raportat un spammer nu mi-au raspuns “in 30 de zile” cum ar fi trebuit , dar m-am trezit peste cateva luni cu un telefon in care imi cereau date suplimentare pentru ca se judecau cu spammerul respectiv.

    • E bine de știut… Măcar să vedem un exemplu clar pe an. Cifrele acelea de pe site-ul lor, altfel destul de ne-acutalizat, cu amenzile aplicate, mi se par cam umflate…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.