Sincronizarea calendarului Nokia E72 cu Google Calendar

Ca deobicei, orice schimbare de jucărie, aduce multe dureri în anumite zone ale corpului… Așa și cu Nokia E72. Despre el ca telefon, numai de bine… Are (aproape) tot ce-mi doresc de la un telefon.
Singura problemă, am întâmpinat-o atunci când am vrut să îmi sincronizez contactele și mai ales calendarul cu serviciile Google.
Așa că după săpături pe forumul de la Nokia am reușit să-mi sincronizez telefonul cu Google Calendar.
E ceva mai ușor decât pare la prima vedere. Iaca ce e de făcut:
1- Se merge la: Menu -> Help -> Phone setup -> Setup e-mail.
De aici se apasă Start, apoi se alege Mail for Exchange.
Aici se introduc detaliile de conectare, adresa de email, parola etc. La server, se pune m.google.com. Foarte important este ca la sfârșitul adresei de email să adăugați un X (nume@gmail.comX), nu de alta, dar dacă recunoaște domeniul gmail, va încerca să configureze emailul din Gmail cu setările predefinite. Când a terminat, ieșiți în meniul principal.
2 – Mergeți la Menu -> Email -> Settings -> Mail for Exchange -> What to sync -> și selectați No la Sync email. Tot de aici, la “When to sync” se pot schimba intervalele de sincronizare.
3 – Mergeți la Menu -> Email -> Settings -> Personal Information Management -> Applications -> aici se activează Calendar sync, Contacts sync și se dezactivează To-do sync.

Dacă ați ținut degetele încrucișate sub masă în timpul operațiunilor ăstora, ar trebui să vedeți în scurt timp în agenda telefonului toate înregistrările din calendarul Google.
Înainte de a încerca toate astea, recomand sincer ceva salvări de siguranță, atât ale agendei și calendarului din telefon cât și a celor de pe server.

2 comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.