Spam cu mesaje în limba română

De câteva zile găsesc în lista de spam comentarii în limba română. Textul este: “Mi place acest articol”, “Interesant articol tău”, “invatat o multime” și “Citesc cu placere aici”.

La cât respectă gramatica limbii române, am o vagă impresie că-s traduse cu un motor destul de prost….

Dar, cineva și-a dat silința să personalizeze mesajele pentru vorbitorii de limbă română, în speranța că așa vor trece poate de filtre… Toate provin de la aceeași clasă de ip-uri…

4 comments

 • Spam in limba romana , adica asa cum e reclama pe care o ai infipta in feed dar nu in post ca sa arate urat doar pe aggregator ?
  Continutul tau , dreptul tau , asta e corect , dar nu prea e “frumos” modul in care ai ales sa procedezi.

  • Salut,
   Ce să zic, dacă ai remarcat-o, înseamnă că și-a făcut datoria :).
   Dacă ți se pare că arată urât în feed, să știi că accept orice sfat pentru a îmbunătăți treaba asta.
   Orice sfat e binevenit.
   După ce o să testez suficient aparatul, o să și scriu despre el. Să știi că, de obicei nu scriu despre lucruri pe care nu le testez personal… Cei câțiva ani de service m-au învățat să testez echipamentele înainte de avorbi despre ele:)
   Până acum, sunt mulțumit. Cât despre felul în care am pus la feed… sincer încă testez un plugin pentru feed-uri… încă nu m-am prins de toate opțiunile. Din păcate, alt blog n-am pe mână pentru a testa…. o să mai vezi diverse lucruri pe acolo. Îmi cer de pe acum scuze atât ție cât și celorlalți care mă urmăresc pe feed dacă unele lucruri nu vor arăta prea bine.
   O seară cu mult bine și un weekend liniștit.

 • Salut!
  Scuze nu ai de ce sa iti ceri , repet e continutul tau si dreptul tau sa il publici asa cum iti doresti.
  Singura chestie care m-a facut sa reactionez e ca reclama e infipta in continutul mesajului pe feed dar nu pe acest site , si mai mult , iroseste mult spatiu. Aggregatorul de care vorbesc e planet.linux360.ro. Se intampla sa ai 2 posturi sau mai multe pe zi , moment in care devine chiar iritanta reclama.
  Daca ai cum , as recomanda sa o inserezi doar pe un post pe zi in feed daca tii la acest lucru si eventual sa o pui astfel incat sa fie textul in jurul ei (float:right; , clear:right; )

  Toate bune!

  • Salut.
   Multumesc pentru sfaturi. După cum ziceam, încă încerc să învăț și testez. Orice feedback este binevenit.
   O seara cu mult bine,
   Alex.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.