Symbian devine sistem de operare cu sursă liberă

La împlinirea a 10 ani de existență, Fundația Symbian a ales să transforme sistemul de operare în sistem cu sursă liberă și gratuit. După spusele lor, aceasta va fi cea mai mare mișcare de acest fel din istorie.

Se pare că Nokia (proprietari de fapt ai Fundației Symbian) au hotărât să nu mai aștepte mișcările competitorilor, mai ales după ce sistemul celor de la Google – Android – a început să fie distribuit de mari producători ca HTC sau Motorola.

Sunt tare curios, acum, după ce am apucat să văd și primul telefon Nokia cu Debian, dacă vor continua să dezvolte sistemul în aceeași manieră sau dacă se vor îndrepta mai mult spre ceva asemănător sistemelor cu kernel Linux.

Mișcarea de transformare a surselor, a început încă de anul trecut, însă acum, au hotărât să o finalizeze.

Cei care doresc mai multe detalii și sursele pot accesa developer.symbian.org .

Mai jos mesajul video al lui Chris Davidson

One comment

  • Devine o miscare previzibila, sistemele de operare vor deveni gratuite, dar accesul la unele (majoritatea) servicii se va plati…parca sunt mai buni 10 mil de clienti care sa dea 2-3 euro in fiecare luna, daca nu si mai mult in functie de ceea ce doresc sa faca, decat 10.000 clienti care iti dau 100 euro odata, si pe urma, mai trebuie sa le oferi si suport tehnic.
    .-= Sorin – De la mine poti citi blog ..Un gand de schimbare… =-.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.