The HACK devine partener strategic pentru Scoala Informala de IT

Iar prima sesiune va începe în 5 februarie 2016 și va consta în training-uri pentru Java, Web și Software QA (testare software  manuală și automată).

O veste bună de sfârșit de an, an plin de evenimente faine “semnate” – The HACK.

Scoala-Informala-de-ITȘcoala Informală de IT anunță extinderea activității la București, noi module de training, o echipă de management și traineri  experimentați.

București, 8 decembrie 2015 – Pe parcursul anului 2015 Școala Informală de IT a instruit și a perfecționat în locațiile sale din Cluj-Napoca, Iași, Timișoara și Oradea peste 500 de cursanți. Cele mai solicitate module de training sunt: programare Web, Java și .NET, dar și Software QA (testare software  manuală și automată). În acest context se anunță extinderea activității în București alături de Laurențiu Gusu și Carmen Ciulacu în calitate de manageri locali împreună cu o echipă de traineri practicieni, persoane cu o vastă experiență în domeniul IT.

Bucureștiul este pentru noi un oraș strategic, de 3 ori mai mare față de Cluj-Napoca pe piața de muncă în IT. Ne propunem să înregistrăm aici cel puțin același succes pe care îl avem în Cluj-Napoca. Pentru asta ne-am pregătit ca din sesiunea de primăvară 2016 să startăm, pe lângă cursurile standard pe care le organizăm în celalalte orașe, și discipline noi precum: UXD și Game Development. Ne adaptăm în acest fel la nevoile locale ale industriei de IT, a declarat Laurențiu Gusu, Site Manager pentru București.

Admiterea la cursuri se face pe baza unui proces riguros de selecție.

După înregistrare cursanții parcurg 3 etape în procesul de selecție. Este o procedură specifică a școlii care urmărește stabilirea competențelor hard și soft ale fiecărui candidat, abilitățile  pentru cursul respectiv sau reorientarea acestuia spre o altă disciplină. Etapa 1 este reprezentată de analiza informațiilor oferite de către candidați la momentul înscrierii pe site. A doua etapă este formată din susținerea unui test online contra-timp. Acest test este eliminatoriu. Etapa a treia este un interviu față în față cu candidații care au obținut un rezultat bun la testul anterior. Interviul este susținut cu un specialist HR sau un recrutor.

Acordăm o atenție deosebită procesului de selecție a candidaților. Am dezvoltat în această perioadă o procedură internă a cărei structură a fost elaborată respectând practicile interne din firmele de IT. Absolvenții cursurilor sunt bine pregătiți, iar feedback-ul companiilor care i-au recrutat a fost foarte bun. Suntem foarte atenți la performanța absolvenților și ne adaptăm în permanență la cerințele industriei de IT și software, a afirmat Răzvan Voica, Managing Partner la Școala Informală de IT.

1.300 de persoane s-au înscris pentru cursuri pe parcursul anului școlar 2014 – 2015, însă numai 500 de persoane au trecut testele de evaluare.

45 de traineri și manageri de disciplină predau în acest moment în sălile de curs.

Rolul trainerilor și a formatorilor este să le aducă în sala de curs modalitatea practică de învățare si să dezvolte un mediu simulativ care să replice cât mai fidel mediul de lucru real dintr-o firmă de IT. Cursurile se desfășoară intensiv, se parcurg 80 de ore/modul în sală, cursanții au teme de lucru pentru acasă, examene, evaluări și note. La finalul fiecărui modul se organizează workshop-uri cu posibili angajatori și sesiuni de soft-skills care îi pregătesc pe absolvenți pentru procesul de angajare.

Fiecare disciplină este coordonată de un manager selectat pe baza performanței și a experienței practice din domeniul/tehnologia respectivă. Managerii lucrează în companii de top din industria de programare și sunt preocupați de îmbunătățirea tehnicilor de învățare și aducerea în sălile de curs a celor mai noi tehnologii. Asta se întamplă în contextul în care industria de IT evoluează rapid, iar schimbările sunt frecvente.

Mi-a plăcut foarte mult echipa de management, dinamica lor și am acceptat provocarea de a face echipă cu ei. Vom mobiliza toate resursele pentru a implementa conceptul de la Cluj-Napoca și la București. Toate companiile de IT cu care am discutat în aceasta perioadă și-au arătat susținerea și sprijinul necondiționat pentru Școala Informală de IT, a declarat Carmen Ciulacu, General Manager la The HACK.  În altă ordine de idei, avem o responsabilitate față de tineri: să le oferim o șansă de perfecționare, reconversie profesională și să-i îndrumăm corect, a apreciat Carmen Ciulacu.

Peste 200 de participanți se află în această perioadă în sălile de curs și vor fi îndrumați pentru angajare în companiile de software și IT. Alte 250 de persoane sunt în proceduri de admitere pentru sesiunea de primavară 2016.

Contact: Carmen Ciulacu  0744594442, email: [email protected]

Ca o notă la cele de mai sus, Școala Informală de IT este cel mai important proiect de educație informală și reconversie profesională lansat în 2013, la inițiativa unui un grup de tineri specialiști din: IT&Software, Educație, Project Management și Antreprenoriat. Acestora li s-a alăturat în scurt timp o echipă de traineri cu experiență practică și tehnică dobândită în peste 10 ani de activitate la cele mai renumite companii de IT. Cursurile se desfășoară în București, Cluj-Napoca, Iași, Oradea și Timișoara.

Comments

One response to “The HACK devine partener strategic pentru Scoala Informala de IT”

  1. Abimael Stefan Avatar

    Foarte bine scris aritcolul, si bine organizat. Voi participa si eu la curs!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© Alex. Burlacu