Treziți-vă! Asta nu e România NOASTRĂ!

COPYRIGHT Alexandra Svet

Drepturile de autor îi aparțin Alexandrei Svet

DOUĂ ROMÂNII!

Suntem blocați, inerți, paralizați privind la două Românii: România LOR – hoții, corupții, agramații, tupeiștii și România NOASTRĂ- a oamenilor cinstiți, muncitori, pregătiți, integri, capabili, tineri și deștepți. Suntem dezamăgiți, obosiți, paralizați în plan politic, menținuți în această stare de inerție, în mod premeditat, de clasa politică, mulțumită de faptul că noi am încetat să mai reacționăm și nu facem decât să ne vedem de treaba noastră și să ne platim cuminți taxele, mulțumindu-ne să ne plângem și să înjurăm. Nimeni nu mai vrea să riște, am devenit spectatori la ceea ce ni se întâmplă.

NU SE MAI POATE AȘA!

Petre Țuțea nu a luptat o viață pentru ca d-ra din Bamboo și un cioban să fie aleși să ne reprezinte în Parlamentul European. Probabil se rasucește în mormânt când vede un popor cultivat ascultându-și conducătorii schimonosind cuvântul Google. Toți cei care au murit la Revoluție nu au făcut-o pentru ca noi să ajungem să fim batjocoriți și sfidați de doamne cu tupeu ce beneficiază de bugete de milioane din banii noștri. Avem o responsabilitate față de cei de dinaintea noastră care au crezut în noi, față de noi înșine și față de copiii noștri, să acționăm. Ni s-a inoculcat ideea că nu putem face nimic, că orice tentativă este sortită eșecului, că nu ne putem uni, că suntem un popor de incapabili! Nu suntem! Trebuie spart acest tipar care le convine de minune analfabeților și hoților care ne conduc.

SUNTEM MILIOANE DE ROMÂNI DEȘTEPȚI!!!

Suntem milioane de români educați- ne-am tocit coatele pe băncile școlilor, am trecut prin emoțiile examenelor, prin stresul sesiunilor, mulți am facut Master, Doctorate, în România și în străinătate, am visat să schimbam lumea… ca sa ne conducă niște analfabeți acum?

Suntem milioane de români muncitori, corecți, integri, cu inițiativă- între 8 și 16 ore pe zi ne străduim să adăugăm valoare, în businessul nostru sau în businessul altcuiva, ne luptăm cu taskuri, deadline-uri, traininguri, clienți dificili, bugete de mii de euro sau de milioane, previziuni, team buildinguri, PowerPointuri, ședințe, stress – ca să ne conducă și sfideze niște hoți și niște parveniți?

Sunt milioane de români care au plecat scârbiți din țară, clădesc economia altor țări, cu sufletul sfâșiat de dorul de țara lor și tânjind după acel concept de Acasă, pierdut în mocirla cotidianului românesc. S-ar întoarce fără ezitare în România, dar cum ar putea suporta haosul de aici, mai ales după ce au trăit într-o țară civilizată?

Atâtea milioane de oameni deștepți, integri și cu bun-simț …suntem paralizați! Ne plătim mecanic taxele și ne dăm cuminți la o parte când în mașinile cu girofar trece un agramat, un hoț sau o papușă blondă cu tupeu și cu un singur talent, plătit mult prea scump, din banii noștri.

ENOUGH IS ENOUGH! NE ÎNTOARCEM ACASĂ!!!

Nu se mai poate așa! Enough is enough! Facem apel către toate persoanele integre, capabile, educate, care au clădit ceva prin munca lor, fără să fure, să ia atitudine pentru a stopa prostia ce ne afectează pe toți. Trebuie să facem o schimbare, este nevoie de o Mișcare a românilor cu balls și cu coloană vertebrală! O Mișcare de Întoarcere Acasă, atât a românilor plecați slugi în alte țări, cât și a celor care, deși am ales să rămânem aici, suntem absenți, pasivi, indiferenți și suportăm ce ni se întâmplă doar visând la următoarea ieșire din țară.

E nevoie de o mișcare în care leaderii să fie testați , așa cum se întâmplă când ești angajat într-o companie multinațională, fără să fie acceptați dacă nu li se dovedește integritatea și eficiența. O mișcare a oamenilor care nu au mai fost implicați în viața politică, neîntinați, ne-spălați pe creier, ne-jigodiți. O mișcare fără traseiști politici sau scursuri de la alte partide. Este nevoie de o mișcare a oamenilor deștepți, tineri, cu atitudine, experți în domeniul lor.

BUCUREȘTIUL NU ESTE TEHERAN SAU CHIȘINĂU!!

Avem un plan de organizare, avem un plan de finanțare, avem uși deschise către marile centre politice și financiare care caută în România un interlocutor nou. – este nevoie doar de oameni integri și capabili, dornici să ia inițiativa. Singura soluție viabilă pentru România de acum este să se unească toți oamenii capabili pe care îi avem în toate domeniile. Creierele vânate de toate companiile multinationale, oamenii care gestionează bugete de miliarde, conduc sute de mii de angajați, sunt cosmopoliți, știu să negocieze /să muncească / să comunice într-un mediu internațional, într-o piață globală- nu au doar viziune limitată de speculant din Pipera Tunari. Contabili, avocați, oameni din bănci, din agenții de publicitate, din agenții imobiliare, din agenții de turism, din comerț, din presă, îtreprinzători privați, artiști, medici, scriitori ….chiar nu există alternativă la Vanghelie și Becali????

Dar cei mai mari dușmani pe care îi avem suntem noi înșine, nu sistemul contra căruia dorim să acționăm. Căci dacă noi am avea curaj, cum ar putea niște analfabeți limitați să ne oprească? Mai ales că Bucureștiul nu este Teheran, sau Chișinău (….si totuși ei au avut mai mult curaj decât noi!)

PENTRU O ROMÂNIE DE VULTURI, NU DE STRUȚI!

Aici și acum e momentul ca generația noastră să preia inițiativa. Avem sufletul curat, demnitate, track record și visul unei Românii demne de istoria sa și de potențialul poporului – să arătăm că ne pasă, că suntem gata să ne asumăm răspunderi ăi atât poporul cât și marile capitale ale lumii ne vor susține… mașinațiile clanurilor politice sunt descreditate atât în România cât și la Washington, Bruxelles și până și la Moscova.

Trebuie să găsim și să susținem oameni de care să fim mândri că ne reprezintă. Să identificăm valorile și să le convingem să se implice. Trebuie să luptăm pentru o Românie condusă de oameni deștepti și integri. Pentru o Românie care să fie un player internațional, nu curva de centură a Europei. Pentru o Românie bogată, cu bătrâni bine ingrijiți, cu tineri cărora să li se ofere perspective, cu străzi fără gropi, cu hoți băgați după gratii, cu milionari pe merit nu din furat. Pentru un viitor mai bun pentru noi și pentru copiii noștri, în țara noastră , nu printre străini. Pentru o Românie de vulturi, nu de struți ( am ajuns niște struți, cu capul în nisip și posteriorul la dispoziția tuturor analfabeților – sper să nu vă simțiți jigniți de exprimarea plastică, este doar realitatea!… suntem vulturi doar în businessul nostru, în zona noastră de comfort sau când ieșim din țară, asta dacă nu ne tratează vreun străin de sus că avem pașaportul pe care îl avem!) Ajunge. Haideți să ne trezim! Haideți să luptăm pentru o Românie cu balls!

TE VREM!!

Vrem nume de persoane cărora tu le poți incredința viitorul tău.

Nu vrem critici, nu vrem să ne plângem- toți știm care este realitatea, nu mai este nevoie de încă un catalog de plângeri. Vrem soluții, iar soluțiile nu sunt posibile fără oameni capabili. Vrem nume. Nume de oameni integri, loiali, cu bun-simț, mândri că sunt români, pregătiți, care știu ce înseamnă un task, un deadline, o echipă. Poți fi chiar tu! Sau poate fi cineva care îți este apropiat. Sau o persoană pe care o admiri.

Chiar dacă mulți nu ne dau nici o șansă, o vom face. Stă numai în mâinile nostre să ne schimbăm viitorul- trebuie doar să găsim oamenii cărora să îl încredințăm.

Unii spun că nu putem….BA DA, PUTEM!


Pentru Copiii Noștri, Pentru Redobândirea Demnității de Român- Treziți-vă!

COPYRIGHT Alexandra Svet

Drepturile de autor îi aparțin Alexandrei Svet

Contact Info

Email: alexandra.svet [at] gmail.com

București, România

11 thoughts on “Treziți-vă! Asta nu e România NOASTRĂ!”

 1. inca cineva care le stie pe toate. Oare altii nu au probleme ? Talharii care ne conduc au fost alesi de 35-40 % din populatie, dar ea pe cine a ales-o ? In lume au existat milioane de falimente, sute de oameni si-au luat viata si acum vine o frumusica sa faca ea ordine ? Ce daca protestam impotriva lui Vanghelie ? Alegatorii il plac. La fel au fost votati Vadim, Becali, EBA. Majoritatea pasiva, care nu are ce alege din lipsa de credibilitate se supune minoritatii interesae de a-si plimba banii prin conturile lor. Asta e Romania, ce variante mai sunt ? De santajul mediatic ne-am saturat, alegerea de manageri straini ar fi ultima varianta, sau sa plecam noi, toti, in alte tari unde nu mai auzim pe atotstiutorii care dau din gura in media.

 2. Hi,
  I have much hope for Romania, since it is full of opportunities and good, open, educated, people. However, what do you suggest in concrete terms ?

  1. Da, momentan așa pare. Aștept și eu programul, din spusele Alexandrei, undeva spre sfârșitul lunii vom vedea și programul, și propuneri pentru a schimba ceva. Pentru că e nevoie de o schimbare. Momentan, măcar să ajungă cât mai mulți oameni să “cristalizeze” ideea unei schimbări și mai ales a faptului că a schimba ceva stă în puterea noastră.

 3. Sunt incantat ca cineva vine cu o idee ca aceasta care poate sa faca ceva cu o romanie ce nu mai are incredere in politicieni ce se cearta toata ziua si lasa cu indiferenta problemele populatiei in voaia sorti .Ii urez succes si chiar mai mult.

 4. Alexandra,asa cum am mentionat si in E-mail-ul ce ti l-am trimis, nu mai putem avea incredere in cei ce se vor bate cu pumnul in piept ca sunt incoruptibili, integri, asta pana prind ciolanul si apoi toate intra pe fagasul (a)normal! Romanul e dualist, mentalitatea romanului e una paguboasa si pentru el si pentru tara. O mentalitate nu va putea fi schimbata cu una cu doua; apoi mai sunt interlopii: ce metode de a-i pune cu botul pe labe sunt? Nu vezi ca toti se ploconesc in fata lor? Are cineva curajul sa declare razboi unui clan de temut si pentru politie?
  Greseala a fost facuta de dobitocul de ceausescu, cand, cu gandirea lui “geniala”, a dezradacinat pe cei de la sate si i-a adus la oras, pentru a face fata industrializarii masive. Acei oameni, care acolo la ei, la sat, aveau mult bun simt, la oras, in incercarea nereusita de a-i copia pe oraseni, care erau domni si doamne de generatii, au dat nastere la ce se vede in jur: analfabeti, betivi, manelisti, obraznici, tupeisti, curvari, puturosi si la propriu si la figurat, handicapati mintal, etc.
  Faceti o statistica privind scursorile societatii si spuneti-mi cati sunt nascuti la oras, ei sau parintii lor? Ma vor injura multi, dar parerea asta o sustin cu toata taria! Sa-si studieze fiecare vecinii, cunostintele, prietenii si postati concluziile pe site.

 5. Conţinutul mesajului CONTEAZĂ nu doar cu cine votăm! Cum spunea dolion, avem de lucrat foarte mult la mentalitatea personală pentru a putea schimba ceva spre bine. Germania, Japonia..etc., după război cum sau renâscut? Cu poveşti? Sau cu fapte? Sau noi românii suntem mai proşti ca şi alţii? Nu cred. Nu degeaba se face import de inteligenţă românească.Să nu vedem doar partea negativă pentru că aşa …………….. e mai greu să construieşti ceva bun, aş asuntem înrobiţi. DEZBINĂ ŞI CONDU !

 6. Daca tanti don’soara ar si raspunde la e-mail-uri, mai c-as crede ceva.
  Da’ asa, cu doua e-mail-uri trimise si nici un raspuns primit (nici macar “am primit e-mail-ul tau, iti scriu mai multe cand am timp”)in mai mult de o luna, pot spune doar: politicienii sunt mai credibili decat cine-a scris toata tarasenia aia.

  1. Nu știu ce să zic, mie mi-a răspuns în mai puțin de-o oră…. Dar poate că între timp s-a “liniștit”. Ideea ar trebui însă continuată zic eu….

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2009-2020 Alex. Burlacu
%d bloggers like this: