Windows mai rapid decât Linux? Sigur că se poate.

Că tot se pare că s-a deschis sezonul de primit telefoane stupide seara… mai primesc un apel aseară de la un cunoscut care mi-a spus, foarte supărat că vrea să îi fac Windows-ul mai rapid decât Linux-ul lu’ fiisu’.
Așa că…. iată metode la îndemâna oricui pentru un Windows mai rapid ca Linux, lucruri pe care i le-am recomandat ăi lui:

1 – Instalare cu formatare în fiecare dimineață – Cu siguranță un Windows “curat” va fi mai rapid.
2 – La prânz – o defragmentare a discului. Operațiunea se poate repeta înaintea oricărei activități la calculator (inclusiv înainte să lansați Solitaire)
3 – Dezactivarea serviciilor inutile – Automatic updates, System Restore etc.
4 – Renunțarea la programele antivirus. Oricum Windows este super sigur, iar dacă mâine dimineață va fi re-instalat… chair nu mai e nevoie de antiviruși.
5 – Luați în calcul o îmbunătățire a memoriei… un minim de 3-4 Gb de memorie RAM este decent și cu siguranță va fi mult superior unui sistem cu 1 Gb de RAM dar cu Linux
6 – De asemenea schimbați procesorul… Un Quad Core, sau chiar un Six Core vor fi mult peste P IV-3Ghz folosit de sistemul cu Linux
7 – Cumpărați o licență de Windows 95 OSR2. Este în mod clar mai rapid decât orice distribuție Linux din ultimii doi… poate trei ani. S-ar putea să fie mici probleme de compatibilitate cu memoria, procesorul, placa de bază etc. dar puteți apela la mulțimea de firme autorizate de Microsoft pentru a vă lua banii și fac ei cumva să vă funcționeze licența Genuine.
8 – Nu instalați nici o altă aplicație. Wordpad este un editor excelent, Notepad (recunosc îl folosesc și eu) cât despre Paint… numai de bine.
9 – Nu instalați nici un fel de actualizări. Orice “îmbunătățire” fie ea notată ca fiind “critică” vă va îngreuna funcționarea sistemului de operare
10 – Dacă nici una din metodele de mai sus nu vă face să aveți un Windows mai rapid decât Linuxul de pe “junghiul” copilului… așteptați răbdător Windows 9…. poate chiar 10… care cu siguranță vor fi mai bune.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.