Categories
Bicicleta De-ale mele

Terminaţii aleg Opel

În Germania, despre Opel se spune (în traducere liberă) – “Orice mucos conduce-un Opel”. Este probabil echivalentul pentru “Tot mârlanu’ cu Loganul”, iar dacă ai nenorocul să fii nevoit să conduci prin Bucureşti, vezi că vorba nemţilor (la modul general) se aplică şi la noi.

Aseară, în pauza meciului (care a dovedit încă odată că uneori norocul unui singur individ poate fi mai important decât profesionalismul şi talentul unui grup întreg – cum să câştigi un meci împotriva Bacelonei cu un singur şut pe spaţiul porţii în 95 minute?), ce-mi văd ochii? O reclamă la Opel, în care se laudă nu un distribuitor cu ceva promoţie.

Ce mi s-a părut ciudat la această reclamă (cum Opel nu este o marcă care să-mi capteze atenţia în vreun fel, nu pot spune că am reţinut despre ce e vorba în ea), este ideea pe care o promovează. Într-o perioadă în care computeroza cronica, birotita şi fotoliazisul (detalii despre aceste afecţiuni puteţi citi aici) afectează un procent din ce în ce mai mare al populaţiei, când se bagă bani grei în campanii care să convingă oamenii să facă mişcare, ce ne arată nouă Opel? Dacă nu eşti în stare să alergi, dacă eşti terminat fizic bucură-te… Poţi să-ţi cumperi un Opel şi să zâmbeşti ironic de la volan atunci când treci pe lângă cei care fac mişcare.

Să înlocuieşti jogging-ul cu maşina este cea mai greşită opţiune pe care o poate lua o persoană.

Iată reclama cu prina:

youtube::OIwHXtbAfoc::

Nu ştiu dacă cumva CNA-ul n-ar trebui să interzică reclama cu pricina sau măcar să dea celor care au comandat-o o amendă cam de suma pe care o plătesc cei care fac campaniile în care se încearcă tocmai scoaterea oamenilor din conserve, însă pentru mine agenţia care a făcut această reclamă ar trebui să-şi concedieze angajatul care a avut ideea acestei reclame.

Un astfel de mesaj ca cel promovat de această reclamă duce la obezitate şi întărirea mentalităţii că maşina este soluţia tuturor problemelor şi nu trebuie să ne mai mire ieşiri ca aceasta de aici.

Nu pot să nu fiu subiectiv şi să nu fac la final trimitere la un articol apărut acum câteva zile legat de avantajele folosirii bicicletei în locul maşinii pentru deplasările în oraş. Articolul îl puteţi citi integral pe fastcodesign.com şi chiar merită citit, mai ales dacă ne place să ne considerăm europeni.

2 replies on “Terminaţii aleg Opel”

Mai era una la fel de „reușită”, cu Hummer: Regain you manhood, în care un tip e umilit habar n-am cum și hotărăște să cumpere un Hummer. N-am reușit să o găsesc, doar cîteva cu Restore the balance.

Seamănă totuși cam tare, ambele au ideea de a folosi eventuala frustrare a oamenilor.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.