3 mici trucuri pentru Ubuntu

Mărunțișurile pot crea un disconfort mai mare decât probleme majore, este un lucru știut. Pentru asta propun trei trucuri pentru a rezolva tot atâtea probleme mărunte dar sâcâitoare.

1 – Beep-ul sistem – este util în unele cazuri, însă dacă carcasa a fost dotată cu un difuzor mai serios… după o perioadă simți nevoia să dai o tură cu patentu’n fire. Pentru a opri astfel de acțiuni se pot face (la alegere sau împreună, funcție de gradul de stres la care s-a ajuns) două lucruri:

sudo modprobe -r pcspkr

și/sau (pentru a ne asigura de persistența comenzii) edităm fișierul

/etc/modprobe.d/blacklist.conf

căruia, îi adăugăm linia “blacklist pcspkr”.

2 – Logo-ul de încărcare a OpenOffice – acesta mănâncă timpul și nervii utilizatorului, împreună cu ceva resurse doar pentru a ne lăuda produsul. Ok, suntem conștienți că e un produs bun, dar, nu vrem să ne spună acelăsi lucru de câte ori pornim oricare din componente. Așa că, soluția pentru a scăpa de acest logo este editarea fișierului

/etc/openoffice/sofficerc

și modificarea valorii Logo=1 în Logo=0

3 – Notificările Pidgin pe Ubuntu 9 – Devin stresante acele notificări din colțul de jos din dreapta ecranului, mai ales că nu le poți minimiza, și uneori apar atunci când îți dorești mai puțin. Dar dezactivarea notificărilor se face foarte ușor mergând la  Tools > Plugins și debifăm “Libnotify Popups”

Acum, mai puțin stresați ne putem pregăti de plecat acasă, că totuși e vineri.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.