Categories
Ubuntu

Adăugarea utilizatorilor în Ubuntu

Sunt mulți cei care atunci când vine vorba de Linux în general, spun că sunt 100% de acord cu folosirea pentru servere, dar, că nu poate fi folosit de utilizatorii casnici, în general datorită faptului că cere mai multe cunoștințe IT.

Sistemele de operare au avansat, au apărut distribuții care îmbină securitatea ridicată impusă de utilizarea lor pe servere cu facilitați de lucru în modul grafic, interfețele grafice au evoluat și ele, și, nu cred că mai sunt așa de greu de folosit de cei care au cunoștințe mai puțin dezvoltate.

Și pentru că de aproape o săptămână mă lupt pentru un client cu noțiunea de utilizatori multipli pe sisteme Windows,  pun aici pentru a mă calma 🙂 un filmuleț despre cât de ușor se poate adăuga un utilizator nou în Ubuntu Linux. Oricum, diferența majoră între Windows și Ubuntu la acest capitol este că Ubuntu chiar aplică drepturile pe care i le setezi noului utilizator. Și încă un punct în plus pentru Ubuntu, este un sistem multi-user, adică este un sistem de operare pe care, spre diferență de sistemele de operare Microsoft (excepție parțială făcând 200x Server) singura limitare referitor la numărul de utilizatori simultani e dată de configurația hardware și viteza rețelei.

youtube::DQHS1tQ2Xt8::

2 replies on “Adăugarea utilizatorilor în Ubuntu”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.