Alege Software Liber

După cum ziceam mai acum câteva zile aici, Microsoft a pornit o campanie de marketing foarte puternică pentru a convinge utlizatorii casnici, să cumpere sistemul de operare al computerelor noi preinstalat… și normal, omul de rând când vrea calculator să specifice că vrea Windows. Această campanie, după cum ziceam vine în urma refuzului unor companii producătoare de computere de a livra Windows 7 preinstalat, refuz care e de înțeles după ce multora le-au scăzut vânzările pe motiv de Vista.

Dar, despre asta am mai vorbit… Partea bună, pentru că este și o parte bună aici, această campanie a Microsoft a stârnit și a reușit să lege cel puțin o campanie  de răspuns.

Astfel, la doar câteva zile după lansarea campaniei Microsoft, a apărut campania „Nu fi prost!” pe aiurea.eu. Campania lor este susținută și de Rezistența Urbană.

Și pentru că lucrurile se mișcă, chiar și fără banii pompați de unii (nu spui care…) a apărut și cel mai bun răspuns de până acuma, anume inițiativa “Alege Software Liber” , o inițiativă a comunității locale din România, Grupul pentru Software Liber.

Campania Alege Software Liber

Personal susțin această campanie și voi recomanda tuturor ca și până acum, să nu folosească software piratat. Nu atunci când sunt alternative. Iar alternativele încep să apară.

Și de încheiere zic și eu… Fii deștept sau nu fi prost? Ce alegi? Piratarea de software te poate duce la pușcărie. Fii liber! Alege Software Liber!

Campania Alege Software Liber


Posted

in

by

Comments

One response to “Alege Software Liber”

  1. deratizare Avatar

    Interesant articol. Am citit si celelalte si mi se par interesante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© Alex. Burlacu