Categories
Advertorial

Cască ochii de n-ai CASCO

A trecut aproape o săptămână de la începutul adevărat al iernii în București, săptămână începută cu ninsori și viscol puterninc iar urmele viscolului sunt încă vii în mintea multor șoferi.

Am văzut duminica trecută cel puțin trei copaci căzuți prin parcări pe o rază de maxim 200m în jurul blocului meu.

Din fericire au căzut între mașini și nu peste ele… și probabil că acei oameni și-au consumat doza de noroc pe toată luna ianuarie…

Însă în București și în țară nu toți oamenii au fost la fel de norocoși ca vecinii mei, iar imaginile “iadului alb” au fost îndelung reluate de majoritatea televiziunilor și site-urilo de știri.

Eu am personal o limită psihologică a sumei maxime pe care o pot și o voi da vreodată pe o mașină. Cum citam mai deunăzi, “mașina este un cec fără acoperire”, mașina fiind un maldăr de fiare care-și pierde din valoare zilnic din momentul cumpărării.

Însă chiar și în cazul meu pragul maxim de investiție într-un autoturism este destul de jos, nu pot să nu mă gândesc la amicii mei care au incestit sume mari în mijloacele lor de locomoție.

De departe, dacă vrei să mai ai păr în cap (și nu neapărat alb) atunci când îți iei o mașină nouă și ceva mai scumpă, trebuie să-ți faci o asigurare CASCO. Asta dacă e singura mașină și eventual în primii ani când valoarea ei se păstrează destul de ridicată.

Altfel, lucrurile sunt simple… ai o grijă în plus (în afară de plata primelor de asigurare), trebuie să fii foarte atent pe unde-ți lași mașina, mai ales când sunt șanse ca vremea să se strice, pentru a nu-ți găsi mașina sub vreun copac sau, mai rău, împachetată de vreun utilaj de deszăpezire.

casco

Asigurările CASCO fiind (de obicei) făcute în funcție de valoarea reală a mașinii acoperă o gamă destul de largă de incidente care ar putea strica sau chiar distruge părți ale mașinii sau chiar a echipamentelor din interior, avarii provocate de furtuni puternice, incendii, explozii, cutremure sau alunecări de teren.

Un alt beneficiu al acestor asigurări este că acoperă de asemenea despăgubiri în cazul furtului mașinii sau chiar a tentativelor de furt dacă acestea “au lăsat urme” pe mașină.
Piața asigurărilor este un câmp de lupă pentru multe companii iar acest lucru are o latură bună pentru client, deoarece în lupta pentru clienți noi, companiile de asigurări și brokerii lansează inclusiv pachete personalizate de asigurări, unele chiar cu beneficii extinse și asupra altor bunuri.

Eu unul aștept în 2016 să văd și o abordare mai lejeră a asigurărilor CASCO și pentru motociclete și de ce nu… biciclete, pentru că, momentan aceste tipuri de vehicule sunt ghimpi în degetele asiguratorilor.

Și așa poate s-ar mai “dresa” piața, s-ar mai reduce numărul furăciunilor (în condițiile în care seriile și caracteristicile ar fi mult mai importante pentru utilizator) și nu în ultimul rând, doar simpla prezență a “respirației” asiguratorilor în ceafa poliției ar putea trezi într-o oarecare măsură interesul acestora din urmă pentru propria lor slujbă.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.