Chei USB de la LaCie

Până de curând, noțiunea de cheie USB, îmi aducea instant din memorie poze cu tot felul de jucării, mai mult sau mai putin colorate, de plastic sau metalice, care mai de care mai mică până la unele cât de furnică…. de le pierdeai prin portul USB al calculatorului.

De asta, azi, când am văzut modelele noi de la LaCie, am avut în sfârșit un sentiment de normalitate. Nu credeam că legatura între numele si forma unui obiect poate fi așa de strânsă în creierele noastre.

LaCie itsaKey
LaCie itsaKey

“Jucăria” asta, chiar arată ca o cheie, carcasa este zic ei din nichel și este conform producătorilor un USB 2.0 real de 4 și de 8 Gb și deși nu știu ce înseamnă foarte bine asta (dar îmi place cum sună:) )… este “Compatibilă Windows ReadyBoost”.

Abia aștept să îmi agăț de chei una bucată, nu de alta, dar am reușit să pierd LiveUSB-ul meu cu Ubuntu 🙁

0 thoughts on “Chei USB de la LaCie”

 1. “Windows ReadyBoost” este o chestie de o stie numai Vista si anume poate sa-si depuna diverse parti din (presupunem prin absurd) creier pe diverse dispozitive de stocare atasate intern (Flash Cache Module) sau extern (USB) la calculator pentru a porni sau a functiona mai rapid — zic ei.
  Singura parte buna din povestea asta este ca isi are originile intr-o extensie de protocol SATA (care isi are originile intr-un set de comenzi ce existau de pe vremea IDE & ATAPI, dar au fost date uitarii — ca mai toate lucrurile geniale din IT) care permite dispozitivului accesor (i.e. controller-ul) sa ceara dispozitivului accesat (i.e. HDD) sa stocheze datele tranzactiei care urmeaza intr-o locatie preferentiala vis-a-vis de viteza de acces. Evident, asta presupune ca (1) dispozitivul accesat sa poata fi interogat asupra numarului de astfel de locatii suportate si proprietatile lor si (2) dispozitivul accesat chiar sa posede mai multe astfel de zone.
  Primul punct a fost rezolvat de extensia de protocol iar cel de al doilea de HDD-urile hibride.

  @Dexter

 2. Prima chestie care mi-a venit în minte a fost că s-a gândit o companie de maşini să facă un o cheie de contact prin USB. Să fie pe memorie encriptată o cheie soft ce te lasă să porneşti maşina. Asta extinzându-se la posibilitatea de a avea pe aceeaşi cheie usb acces la mai multe lucriri…
  Anyway…cute 🙂

  1. Să salvezi eventual și setări de genul “Aleargă militian” sau “Calcă-l pe tigan?:)” ca acțiuni default pentru mașinile în care te urci…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2009-2019 Alex. Burlacu
%d bloggers like this: