Colectarea selectivă “Made in Romania”

M-am bucurat anul trecut când am văzut că au apărut pe stradă containere pentru colectarea selectivă.

M-am bucurat din nou când am văzut că lumea începe să le și folosească și am văzut oameni care puneau hârtia în containerul pentru hârtie, obiectele din plastic în cel pentru plastic etc. Am rămas impresionat când am văzut angajați ai Rosal pe scutere, cu stația de emisie-recepție la purtător care verificau starea pubelelor de gunoi și chemau ajutoare la golit.

Dar tot lanțul ăsta care începuse să funcționeze la un moment dat, se pare că s-a întrerupt… destul de brusc. Motivul, containerele nu se golesc singure. Am în drumul meu spre birou mai multe astfel de containere. De la începutul anului, nu le-am mai văzut golite. Văd zilnic în schimb cum vin oamenii, încearcă să mai îndese în container, apoi se lasă păgubași și lasă lângă container deșeurile aduse cine știe de unde. Apoi, din când în când, trec femeile cu mătura și pubela la purtător și adună la lopată “surplusul” de gunoaie strânse pe margine, la grămadă în aceeași pubelă… S-a dus de râpă colectarea selectivă.

colectare selectiva in sectorul 3

Poza de mai sus nu este făcută pe vreo străduță laturalică. Este pe unul din așa numitele bulevarde din sectorul 3. Pot să accept că nu au fost golite atunci când ningea sau când masinile lor ar fi trebuit să ardă motorina cu deszăpezirea… Dar cum de câteva zile nu cred că au astfel de ocupații… oare chiar așa de greu le vine să își golească containerele?

Astăzi, mi-am pus inclusiv întrebarea dacă nu cumva ăsta e doar un circ menit să mai mănânce ceva fonduri europene, iar containerele să fie golite în aceeași groapă de la Glina, împreună cu toate celelalte deșeuri.


Posted

in

by

Comments

One response to “Colectarea selectivă “Made in Romania””

  1. Iulian Avatar

    Totul e la misto facut. Chiar si in sectorul 3 (in care stau eu). Sunt facute pentru imagine …
    .-= Iulian – De la mine poti citi blog ..Romania … =-.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© Alex. Burlacu