D-ale reciclărilor (articol ce se vrea a fi eco)

Urmăresc destul de des acțiunile de colectare și reciclare, sunt unul din cei care cred că românul încă mai poate fi educat să nu-și arunce gunoiul aiurea, să recicleze selectiv și să-și respecte viața până la urmă.

De asemenea, citesc destul de des bloguri și comunicate de presă ale diverselor organizații mai mult sau mai puțin implicate în colectare/reciclare.

Nu pot să mă prind, de ce totuși toate organizațiile de care vorbesc par a da mult mai multă atenție firmelor decât persoanelor fizice.

Să detaliez:

Sunt abonat la ceva presă scrisă, unele publicații îmi vin zilnic, altele lunar, etc. În timp, toate, ușor, ușor se mută de la toaletă (locul de citit presa, mai ales articolele politice), la teancul de ziare și reviste care crește pe zi ce trece. Zielele trecute, am început să duc la parter o parte din ziare. Femeia de serviciu, sau alt vecin, a adunat și a pus peste ziarele mele alte ziare, cât și reclamele de pe la diversele magazine, care umplu zilnic cutiile poștale. S-a făcut astfel, un teanc destul de serios… M-am gândit atunci să chem pe cineva să ia toată hârtia aia și să o dau undeva, unde să fie trimisă spre recilclare… Ajuns la birou, am trimis vreo 3-4 emailuri pe la diverse adrese de pe blogurile și siteurile organizațiilor care se ocupă de colectare… Nici un răspuns nici până azi… E oare așa de greu să spui că nu te interesează de fapt colectarea hârtiei sau, pur și simplu dacă nu vin bani nu contează. Nu spun că nu înțeleg de ce încă nu se apucă nici unii să aducă ceva cutii, containere pe care să le recupereze când se umplu…. Nu știu dacă și-au făcut vreodată un calcul cam câtă hârtie ajunge la grămadă cu gunoiul menajer doar din reclamele magazinelor…. Dar, cred totuși că cer prea mult… Până la urmă cine-s eu să îmi răspundă la emailuri cineva?


Posted

in

by

Comments

4 responses to “D-ale reciclărilor (articol ce se vrea a fi eco)”

 1. George Hari Popescu Avatar

  Sau faci altfel: duci tu hîrtia la centru. Nici o asociaţie nu va veni pentru o cantitate mică la tine, ei iau industrial, de la firme.
  .-= George Hari Popescu – De la mine poti citi blog ..S-a lansat hamburgerul Windows 7 =-.

  1. Alex. Avatar
   Alex.

   Pai asta era varianta B de care ii intrebasem… Unde le pot duce eu hartia 🙁

 2. Aura Avatar

  …prin Braila am vazut niste tomberoane cam inestetice..pt hartie..sticla..plastic…puse nu prea la locul unde trebuia dar…, dehhh..si aici..oamenii pun de-a valma…hartia de la ciocolata la peturile de plastic…petul ..la sticla..si uite asa… Ai gasit solutia?
  .-= Aura – De la mine poti citi undefined ..If you register your site for free at =-.

  1. Alex. Avatar
   Alex.

   Cred că până la urmă am să adun tot ce s-a strâns pe scară și am să le duc în containerele de pe stradă, sper ca de acolo să ajungă unde trebuie. Din păcate nu am reușit să aflu măcar unde sunt centre în care o pot duce.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© Alex. Burlacu