Categories
Ubuntu

Instalează Firefox 3.5.2 în Ubuntu folosind UbuntuZilla

În câteva cuvinte doar, voi povesti cât e de ușor de actualizat navigatorul Firefox la 3.5.2. Pentru asta, în primul rând este necesară instalarea unei mici aplicații foarte utile de altfel, pe numele ei UbuntuZilla.


După cum probabil știți, echipa de la Mozilla a lansat  de curând o nouă versiune a navigatorului Firefox, versiunea 3.5.2. Această nouă versiune încă nu a fost introdusă în depozitarele Ubuntu, acolo, fiind încă distribuită versiunea 3.0.x

firefox

În câteva cuvinte doar, voi povesti cât e de ușor de actualizat navigatorul Firefox la 3.5.2. Pentru asta, în primul rând este necesară instalarea unei mici aplicații foarte utile de altfel, pe numele ei UbuntuZilla. Aceasta aplicație actualizează toate produsele Mozilla instalate într-un sistem Ubuntu la cea mai recentă versiune.UbuntuZilla se descarcă în format .deb de aici. După ce s-a descărcat complet, un dublu-click pe pachet va deschide varianta grafică a GDebi Package Installer. Pasionații de consola pot instala cu comanda:

dpkg -i ubuntuzilla-4.6.1-0ubuntu1-i386.deb

După ce s-a instalat ubuntuzilla, dintr-un fereastră de terminal (Applications > Accessories > Terminal), se rulează următoarea comandă:

ubuntuzilla.py

Aceasta lansează procesul de actualizare propriu-zis. Este suficient să răspundeți afirmativ întrebărilor pe care le va pune în cursul actualizării și asta e tot. La următoarea lansare, Firefox va rula cu versiunea 3.5.2

One reply on “Instalează Firefox 3.5.2 în Ubuntu folosind UbuntuZilla”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.