Invitație la concert caritabil în Brașov – trupa rock Locatarii

via @hospice.ro

Locatarii -Trupă nou înființată de către Ovidiu Iepan (ex Cargo, Autostop și Metamorf pentru nostalgici), ajunge și in Brasov pentru un concert care promite mult.

Concertul va avea loc în data de 17 Martie, ora 20.00, în clubul Godfather (str. Avram Iancu nr.66) din Brașov. “Locatarii” și clubul Godfather sunt încântați să susțină cauza Hospice, acesta fiind de altfel și primul concert organizat în colaborare cu Godfather.

Ovidiu Iepan cântă încă de pe bancile scolii. În 1976 era în trupa Ecou și repeta cu băieții într-o cameră unde se țineau pantofii. Influența lor majoră venea desigur de la Phoenix, chiar dacă piesele erau cântate în limba engleza. Pe când cei de la Phoenix repetau pentru albumul “Cantofabule”, Tavi și colegii săi de trupă îi spionau, încercand apoi să repete acordurile auzite. După această perioadă, Ovidiu a facut și el parte din frenezia muzicală specifică Timișoarei acelor vremuri, trecând dintr-o trupă într-alta și experimentând în continuu. Și-a exersat vocația cântând cu Adi Barar (Cargo), în formația Autostop, a cantat și la Metamorf, Progresiv TM, apoi Cargo.
Plecarea lui Tavi în Germania s-a petrecut “ca într-un roman de Kafka”, însă timpul petrecut acolo i-a imbogățit experiența mai mult decât dacă ar fi rămas în țară. Despre timpul sau acolo ne spune chiar el că: “A fost cea mai frumoasă perioadă. Am avut și succes cu albumul nostru “Buy now pay later”. Am cântat în faze de studio în scena de acolo. Am dat ore la diverși oameni și am lucrat la diverse proiecte. Comunicarea se desfasura normal. Mi-am dat seama că, indiferent în ce limbă vorbești, râsul este la fel.”

În prezent, Locatarii nu par să se orienteze înspre sound-ul cu care au crescut. Cum îi spune și Tavi Iepan, ceea ce cântă acum s-ar numi un “crossover cu texte puternic ancorate în realitate”. Albumul lor se numeste “Nu te supara frate”, toate piesele fiind compuse de Tavi. Două dintre acestea pot fi ascultate online, la adresa www.locatarii.ro . Din componența trupei mai fac parte Mario Florescu, Victor Miclăuș, Horea Crisovan, Lica Dolga și Radu Rotaru.

Trebuie spus că Mario Florescu nu este la primul său concert caritabil pentru HOSPICE. A luptat pentru prima dată împotriva durerii în 2006, alături de Harry Tavitian și Orient Express. Profesor de percuție la liceul “Sabin Dragoi” din Arad, Mario a venit însoțit de trupa Prezent, formată din câțiva elevi cărora le preda, pentru a cânta în sprijinul Hospice de Ziua Internaționala a Copilului. Pasiunea și intelegerea față de cauza Hospice l-au adus și a treia oara în Brașov pentru un concert caritabil de Crăciun, alături de Ștefan Hrușcă.

Biletele pentru concertul “Locatarii” se pot găsi la Clubul Godfather (str. Avram Iancu nr.66) sau la HOSPICE Casa Speranței. Prețul unui bilet este de 10 lei.

Până la concert, o piesă Locatarii – La stână

youtube::C3sluJTZ_aU::

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© Alex. Burlacu