Marketingul învinge logica?

Citind diverse articole despre lansări de noi deșteptofoane, văd (din comentarii) că a devenit destul de natural să schimbi jucăria în fiecare an, sau chiar de două ori pe an, doar pentru a “beneficia” de un upgrade… upgrade care de multe ori este unul total nesemnificativ din punct de vedere al utilizării uneltei ca telefon.

Dacă mă obișnuisem oarecum cu fanboii Apple, acuma sesizez că nici droiduzării nu-s departe și se lasă prinși în jocul marketingului, devenind buni consumatori de lucruri de multe ori inutile.

Ori, m-am defectat eu și nu mă mai prind că pixeli sau inci în plus mă vor face mai împlinit și mai fericit…

Asta ca să nu mă mai întreb cum mama piratului se poate întâmpla fenomenul în condițiile în care prețurile (pentru modelele de top) s-au cam aliniat (chiar suspect) și în același timp au crescut încet, încet, proporțional cu incii și pixelii pomeniți mai sus.

iphone-vs-android

Iar dacă azi pică un extraterestru din cer și pune mâna pe o revistă de business află că în condițiile în care cererea de telefoane este oarecum constantă la nivel mondial și prețurile cresc cu un mic procent în fiecare an – profiturile producătorilor (și mă gândesc la Apple, Samsung și Huawei că tocmai și-au publicat rezultatele economice) sunt într-o creștere de-ai zice că s-a dat la latrina3 că nu poți prinde apocalipsa fără 6inci…

 

Foto: @brummms.wordpress.com


Posted

in

, ,

by

Comments

One response to “Marketingul învinge logica?”

  1. Alex D. Avatar

    Aceste obiecte sunt bijuterii tehnologice. Lucrez cu ele zilnic și poți să te îndrăgostești de ecranul cu pixeli minusculi al LG G3 sau de forma IPhone 6.

    Atîta că e aberant să dai procente întregi din venitul anual pe deșteptofoane. De asta am unul luat acum 3 ani cu cîteva sute de lei și sper să mai trăiască 1-2 ani Android-ul din el 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© Alex. Burlacu