Categories
Ubuntu

Problemele simple au de cele mai multe ori soluții la fel de simple :)

Sau cel puțin așa se întâmplă când vine vorba de probleme legate de funcționarea unor lucruri prin Ubuntu
M-am hotărât (de voie, de nevoie) să îmi actualizez și eu distribuția la 10.10 (Maverick Meerkat)… Până aici, toate bune și frumoase…
În versiunea anterioară, foloseam pentru a rula diverse scripturi periodic o interfață grafică pentru cron… (că, de… la momentul deltaT mi-o fost lene și am găsit o aplicație care știa să genereze înregistrările conform unor șabloane pe care le puteam eu configura).

Acuma, după (re)instalarea cu pricina…. zice mintea mea în sinea ei că n-are rost să mai omor de pomană resurse cu interfețe grafice, când până la urmă, sfânta mână știe să scrie (cel puțin de la tastatură) și mă apuc să fac eu frumos direct înregistrările pre la cron….

Numa’ că vin eu frumos la muncă și ce văd… nimic din ce pusesem eu în cron nu se executase… Inițial am zis că-s bou și asta e…. am scris eu aiurea ceva și normal… mi-am luat-o. Dar, după ce iau la mână fișier cu fișier văd că-s toate ok (mai ales că între momentul în care m-am hotărât eu să reinstalez și momentul când am pus scripturile-n cron, acestea au rulat bine merci pe o altă mașină), așa că suflec mânecile (virtual) și m-apuc de săpat pe la prietenul găgâl… de unde aflu că e buba cu cron de la 10.04 încoace… buba pe care eu n-am știut-o…. și care are o rezolvare… puerilă aș putea spune…
Iaca pentru a putea rula din cron, pre prima linie (fie în crontab) fie în cazul în care se folosesc fișiere separate prin directoarele specifice ale lu’ nenea cron… trebuie pentru ca să eziste următoarea linie:

MAILTO=" "

Iaca-șa am rămas eu după ce am citit pre la forumuri despre cum se rezolvă “problema” mea….

2 replies on “Problemele simple au de cele mai multe ori soluții la fel de simple :)”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.