Shutter 0.86 – reîncărcat :)

Anul trecut am descoperit Shutter, un utilitar pentru captură de ecran cu foarte multe facilități, despre care am apucat chiar să scriu pe încearcă.softwareliber.ro.

Zilele astea am avut ocazia să văd noua versiune Shutter  0.86. Ei bine, oamenii ăștia chiar au muncit și au adus îmbunătățiri multe, au fixat multe din bug-urile existente și au finalizat o versiune care încântă și mai mult utilizatorul.

Dintre noile funcționalități incluse în această versiune, sunt trei care m-au făcut să scriu prezentul articol:

“Redo last screenshot” (Reia ultima captură) – O funcție care permite recapturarea aceleiași zone de ecran fără a mai fi necesară selecția – până ce utilizaorul e mulțumit de captura finală. De asemenea e o funcție utilă pentru momentele în care se dorește capturarea diverselor activități dintr-o fereastră specificată.

redo last screenshot - shutter

redo last screenshot - shutter

“Pixelize” – Pixelizează o zonă din imagine, este o funcție utilă pentru a proteja anumite părți din imaginea capturată.

pixelize - shutter

Și ultima, dar nu cea din urmă, posibilitatea de a exporta “produsul finit” în formate PDF și/sau SVG. Pentru aceasta din urmă, Shutter folosește de acum cairo. Exportul în format PDF și SVG este disponibil de acum direct din meniul “File”.

svg pdx export - shutter

Detalii complete despre noile funcționalități Shutter puteți găsi pe pagina proiectului. Detalii de instalare în limba română găsiți in articolul dedicat Shutter de pe încearcă.softwareliber.ro.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.