Un nou gadget de la Apple – încă o tonă de emailuri șterse

Nu știu de ce, dar, știrea care umple toate site-urile și forumurile azi mi-a adus aminte de Toma Caragiu. Dacă vă mai aduceți aminte – Bradul – “Dacă nu apucaţi nici molift, cumpăraţi un brad de plastic… care poate fi folosit atât ca gladiolă, cât şi ca pom de iarnă, într-un cât nu seamănă nici cu una, nici cu alta.

E… iaca exact asta îmi pare mie că este acest deja prea trâmbițat iPad. Care, dacă ne uităm cu atenție, e o struțo-cămilă în stilul Apple – nu e nici smartphone, nu e nici e-reader și nici computer nu se recomandă a fi. De altfel, cine ascultă cu atenție discursul lui Steve Jobs și analizați… se convinge.

Sunt de acord că piața încă cere gadgeturi mai mult sau mai puțin inutile… însă totuși parcă prea multe taste se apasă ca să ridice în slăvi un produs care încă nu a fost testat suficient. Nu sunt cârcotaș, dar, deja seamănă prea tare stilul de prezentare și preluare în media a știrii cu lansarea iPad cu lansările Microsoft. Și, pe de altă parte, să nu uităm că ultimul produs trâmbițat așa, iPhone, a avut nevoie de patch-uri în primele 2 săptămâni de utilizare…

Cât despre campaniile de publicitate premergătoare lansării… nu mai zic multe. Am fost bombardat cu link-uri spre diverse site-uri cu poze mai mult sau mai puțin reale… Mesajele de genul “Ai văzut ce or să scoată ăștia…” m-au făcut să trec ceva oameni pe lista de “ignore” și să șterg “o tonă” de emailuri.

Acuma rămâne să așteptăm reacțiile celor care vor investi în jucăria asta… Și după ce va trece entuziasmul, bănui că vor apărea și informații reale…


Posted

in

,

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© Alex. Burlacu