Ziua porților deschise în școlile de cartier

Mda, trebuie să o înscriu pe Bianca în clasa 0 (nulitatea absolută în materie de educație), iar sâmbătă, școala de care aparțin (87 pre numărul ei) ar fi trebuit să mă convingă să o duc acolo.

Nu a reușit…. ba chiar m-am enervat.

Mirosul de mucegai spoit (acoperit cu vopsea ieftină, puturoasă) ne-a însoțit în toate cele trei săli de clasă.

Săli relativ ok aranjate, dar, după cum ne-a precizat directoarea (cred că era directoarea, nu s-a prezentat ci doar vorbea “de sus” oricui intra în școală), tot ce era acolo, în afară de bănci și ziduri, “este cumpărat de părinți pentru buna desfășurare a orelor”. Aici includem proiectorul, planșele, șervețelele etc.

La întrebarea mea (zic eu logică) – și ce se întâmplă din toamnă, când copii se vor duce în clasa I, răspunsul ei cu zâmbetul pe buze “și le vor lua în clasa I-a”.

Și apoi, într-a patra ce-or să facă? întreb eu.

Păi mai vedem până atunci.

Așadar ăsta a fost un “demo” sau “Uitați cum va trebui să faceți și voi din toamnă”.

Nu ne-a dat o estimare de costuri pentru învățământul gratuit pe care-l găsim în școala lor, dar în schimb ne-a lăudat sala de “after school” cu program până la ora 16. Păi dacă îmi las copilul la after-school înseamnă că muncesc… nu neapărat până la 15 (ca să ajung la 16 la școală)…. “Nu mă interesează, e problema dumneavoastră cum vă aranjați să vă luați copilul la ora 16” a fost răspunsul mirobolant al directoarei… care cu tupeu, înainte de a pleca din școală încerca să ne convigă să luăm formulare pentru “ăia 2% pe care dacă nu îi dați aici vi-i ia statul”.

Parcă încep să-i înțeleg pe cei care dau 200 euro pe o viză de flotant, doar pentru a-și putea înscrie copilul în altă școală.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© Alex. Burlacu