1 Iunie

1 Iunie rămâne pentru mine “Ziua copiilor”, deși s-au întâmplat multe lucruri, bune și/sau rele în această zi de când am fost eu copil.

Cea mai vie amintire în memoria mea a zilei de 1 Iunie este legată (unii bănuiesc deja) de prima mea bicicletă. Da, într-o noapte (că era aproape de miezul nopții), tatăl meu a venit de la muncă, rupt de oboseală după un “schimb 2” la care s-a adunat venitul acasă pe 2 roți, din zona industrială de pe lângă Depoul Splai, până în Drumul Taberei și cu un bonus de urcat 8 etaje pe scări cu ceea ce avea să fie prima mea bicicletă. Aceasta era un Pegas Camping, la fel ca cea de mai jos (excepția fiind făcută de dinam și far).

Pegas

Au urmat apoi zilele în care tata m-a învățat să merg pe ea, apoi drumurile prin oraș… și prin afara lui, dar despre aceste lucruri… vorbesc poate altă dată.

Dar, ajunge cu amintirile…

Ideea e următoarea… v-aș ruga pe cei care aveți copii… mai ales cei care aveți copii mai mici, să-i dezlipiți de computer, să opriți televizoarele să vă deconectați creierul de la probleme zilnice și să vă petreceți măcar o oră cu copii voștri. Dacă cumva nu vă mai amintiți cât de mult vă doreați când erați voi copii să se joace cu voi părinții voștri… vă rog să faceți un efort de memorie… Dați “în mintea copiilor” azi, alături de copii voștri. E poate cel mai frumos cadou pe care-l puteți face… cadou de care să-și aducă aminte peste ani.

youtube::UH5SFnQvriM::

 

Foto © OldBicycleRo


Posted

in

,

by

Comments

3 responses to “1 Iunie”

 1. Iulian Lita Avatar

  Pe un Pegas dintr-asta am invatat si eu sa merg… crek aveam vreo 10-11 ani, daca nu ma insel… initial ii pusesem roti ajutatoare, dar apoi am vazut ca nu prea merge asa si m-am hotarat sa ma sui si sa-mi dau drumul de pe un deal, nitel inclinat… era numai bun, nu trebuia sa pedalez, tot ce trebuia sa fac era sa-mi tin echilibru.. si pana la urma am reusit:D

  1. admin Avatar
   admin

   Uite, eu de roţi ajutătoare n-am avut parte… Tata a ţinut să merg direct pe două roţi… cu câteva palme după ceafă şi ceva ture în jurul şcolii…. am reuşit 🙂 ţin minte că am învăţat să-mi ţin echilibrul într-o zi… Apoi, după ce am început să ies singur (că de… eu ştiam să merg) au urmat primele căzături….

 2. Iulian Lita Avatar

  La fel am patit si eu.. am invatat in prima zi, imediat ce m-am suit pe dealul ala… initial, cand ma prosteam cu rotile ajutatoare nu m-au ajutat deloc defapt… pt ca nu incercam sa merg pe 2 roti, ci mergeam pe 3 sau 4 :)) asa ca m-am enervat, am scos rotile ajutatoare si mi-am dat drumul de pe deal… surprinzator, n-am cazut in ziua aia.. abia apoi, cand incercam eu sa ma dau mare, mai pupam putin asfaltul… dar na, pana nu cazi de pe bicicleta, nu are farmec:D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2009-2023 Alex. Burlacu