12km în 115 minute

Nu mergând pe jos, nu cu trotineta. Atât am făcut eu azi până la muncă. Da, am fost nevoit să iau mașina 🙁 Adică să-mi bag la greu.

Concluzia mea, privind timp de două ore aproape felul în care se circulă în București este că trebuie să fii ori prost, ori masochist să-ți miști propriul cur zilnic cu mașina prin acest oraș.

Iar la câtă frustrare mi-a fost dat să văd pe fețele și în gesturile șoferilor… tind să cred că prima variantă e cea mai apropiată de adevăr. Nu voi putea înțelege vreodată care e rostul claxonatului când oricum, mai mult de 3-4 metri nu ai cum să înaintezi nici dacă-și ia ăla din fața ta mașina-n brațe ca să-ți facă loc. Care e rostul amalatului pe loc al motorului când oricum cele 3000 de ture la care îți urlă motorul nu te vor duce decât maxim 5-10 m?

Chiar așa de tare s-au spălat creierele românilor în ultimii ani încât nu reușesc să vadă că-s scalvii ăstora de vând mașini și ai celor care vând benzină?

Mi-am amintit o maximă citită pe la începutul anilor ’90 pe un tricou în Vamă – “Cu cât cunosc mai mulți oameni, cu atât îmi iubesc mai tare câinele”, și am adaptat-o azi la “Cu cât merg mai mult cu mașina în oraș, cu atât îmi iubesc mai mult bicicleta” 🙂 Cred că o să-mi imprim un tricou cu asta….și unu cu “Mândru că sunt țăran”- că tot mi-a mai zis un nefericit posesor de Logan “fulopșăn” că nu înțelege cum au țăranii ăștia atât tupeu să meargă cu bicicleta într-un București în care abia au loc mașinile…


Posted

in

by

Comments

6 responses to “12km în 115 minute”

 1. Bogdan Antohe Avatar

  Cu bicla se facea lejer in jumatate de ora. Asa-i romanu, da se poate schimba.
  .-= Bogdan Antohe – De la mine poti citi blog ..Limite =-.

  1. Alex. Avatar
   Alex.

   Așa e… 30 minute fără să transpiri, admirând eventual peisajul… Continui și eu să sper în această schimbare. Mașini văd că se tot vând. Infrastructura rămâne aceeași. Mă gândesc că în maxim 2 ani nu se va mai putea merge deloc cu mașina prin oraș… și se vor mai schimba lucrurile.

 2. alecs1 Avatar

  Pentru un plus de efect mergi la costum (din ăla cu dungă, nu de biciclist). Îmi face plăcere să cred că eram claxonat din simpatie, mai ales că erau femei 😛
  .-= alecs1 – De la mine poti citi blog ..Antena 3 =-.

 3. Iulian Avatar

  Educatia asta ne termina… Cand am fost prin strainatati si m-am intalnit cu romance care lucrau pe acolo ca bone erau mirate: “Au trei masini in garaj si merg la servici cu metroul sau bicicleta …”

  Asta asa ca sa intelegem cum gandeste o mare parte a tarii asteia… Trist

  1. Alex. Avatar
   Alex.

   Ai perfectă dreptate. Ăsta e capitolul la care trebuie lucrat… Din păcate însă educația se face în timp și doar cu ajutorul exemplelor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© Alex. Burlacu