Alernative Linux la programe comerciale

Discutam acum câteva săptămâni cu cineva despre alternativele aplicațiilor cu sursă liberă sau gratuite la aplicațiile comerciale… și am ajuns la concluzia că deși există o suită întreagă de site-uri care prezintă astfel de alternative, sunt puține cele care spun acolo și câteva cuvinte despre aplicațiile prezentate.

Acum câteva zile, după ce Sorin și-a luat un sistem nou și s-a hotărât ca pe el să instaleze Ubuntu, discuția despre aplicații alternative a redevenit una actuală. Așa că tare mă bate un gând să pornesc un proiect în sensul ăsta.

Nu știu dacă vor fi detalii mai multe decât apar pe încearcă.softwareliber.ro, dar, poate că va ajuta la promovarea software-ului liber și / sau gratuit și mai mulți vor fi cei care vor alege software liber.

Ce știu cu siguranță e că totul va fi scris în continuare în limba română, moment în care amintesc celor mă înjră pentru asta 2 lucruri:

1- până la noi ordine, limba română este limba oficială în această țară, iar cui nu îi convine acest lucru este liber să citească alte resurse sau să emigreze. Așa că e mult mai probabil să citiți articole în germană sau maghiară decât în engleză pe aici în cazul în care mă voi hotărâ vreodată să scriu și în altă limbă decât limba română.

2 – Comentariile cu tangențiale la familie, rude, morți etc. nu vor apărea niciodată pe acest blog. Cât timp este un blog personal, îmi permit să șterg fără alte explicații orice comentariu care nu îmi convine. Celor cărora acest lcuru nu le convine nu pot decât să le spun un citat deja celebru 🙂 : “Domnilor… nu știu cum să vă spun… dar, acest lucru nu este problema mea”©.

Cei care au idei care ar putea să mă ajute în orice fel în dezvoltarea acestui proiect, și care își vor consuma timp în a-mi face recomandări, de orice fel,  le mulțumesc de pe acum.

Comments

3 responses to “Alernative Linux la programe comerciale”

 1. petrescs Avatar
  petrescs

  Cred ca incearca.software.liber poate fi util ca baza de pornire, ar mai avea nevoie de niste campuri in care sa se scrie denumirile unor programe echivalente windows (similar cu tagurile existente). In felul asta s-ar putea face o cautare din mai multe directii si s-ar beneficia si de descrierea detaliata a aplicatiei. Ar trebui sa existe si o pagina principala, generata automat pe baza acestor taguri/categorii, similar cu linuxalt.com. Felicitari pentru ce faci.

 2. aura Avatar

  … pretuire pentru un profesionist 🙂
  …ai primit un premiu 😉

  http://dorsidor.weblog.ro/2010/02/02/revenire-pentru-top-5-bloguri/
  .-= aura – De la mine poti citi blog ..O poveste..cu talc! A cui viata ai atins-o astazi? =-.

  1. Alex. Avatar
   Alex.

   Mulțam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© Alex. Burlacu