Categories
De-ale mele

Am ales un… moment.

Pornind de la replica cea mai faină din cel mai recent Terminator (I’m old but not obsolete), un fel de “pușca și cureaua lată” al Holywood-ului, am ajuns să filozofez pe marginea amintirilor, fie ele plăcute sau mai puțin plăcute, și ca primă concluzie am conștientizat că-s multe, multe succesiuni de momente care, până la urmă îmi definesc existența.
Sunt momentele în care conștientizezi o decizie, sunt cele în care aplici o decizie, toată viața se poate defini printr-o succesiune de momente, clișee, frame-uri (pentru geeks).
Apoi am aflat o provocare venită din partea Cremosso la ceea ce aș numi “super sinteză” – să aleg un moment (unul singur fir-ar el de moment), pe care l-aș repeta mereu.
Din acel moment începu al meu creier să deșire amintiri, secvențe și momente… mi-am “revăzut” (dar resimțit până la lacrimi) emoția momentului în care mi-am luat în brața primul copil.
Am retrăit primul sărut, am revăzut și resimțit în câteva minute toate emoții aduse de momentele “primul/prima”… până mi-am dat seama că nici unul dintre aceste momente nu au fost decât “scântei” de existență, că aproape fiecare dintre ele a fost începutul unui rasaritdrum către ceva, sau cineva. Că fiecare astfel de moment a dar startul unui (mai) scurt sau (mai lung) șir de întâmplări. Așa că nu pot să mă opresc la nici unul dintre aceste momente, întrucât oricâtă emoție ar aduce, nu sunt complete fără ceea ce a urmat în aproape fiecare situație și fiecare urmare a însemnat la rândul ei ceva, o altă succesiune de momente care merită amintite…
Așa că m-am așezat liniștit pe canapea și mintea mea în sinea ei porni a cugeta… și am ales momentul.
Știu care e momentul pe care l-aș repeta la nesfârșit.

E acel moment în care stai cu o cafea în mână, cu mintea golită de gânduri admirând răsăritul la mare. Ăla e!
Și vă fac “părtași” la acel moment cu o înregistrare veche, din Vama Veche, în care se mai vede încă epava (câți își mai  aduc aminte de ea oare?), răsărit de soare pe fundal sonor de valuri, pescăruși și un îndepărtat Bolero (de la Stuf).

youtube::shx9YBnMhws::

Acesta este momentul care mi-ar aduce aceeași fericire în suflet ori de câte ori l-aș repeta.
Și pentru că vorbeam de provocarea Cremosso, ei bine au făcut și un formular “Momentul tău” în care fiecare să-și înscrie momentul pe care l-ar repeta mereu.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.