Bicicletele olandeze ambulanță salvează vieți în Malawi

În Africa o bicicletă poate face diferența. În Africa, o bicicletă poate aduce prosperitate unui om sărac. Cum mersul pe bicicletă este de patru ori mai rapid decât mersul pe jos, bicicleta devine singura variantă rapidă de deplasare pentru milioane de africani. Posesorii de biciclete ajung la școli, piețe, ferme și spitale de patru ori mai repede, îmbunătățindu-și astfel viața și scutind timp și energie. Deja sunt multe proiecte sociale prin care în țările africane sunt duse biciclete din Europa și SUA, piese de schimb, unelte și sunt pregătiți localnici pentru a asigura întreținerea și reparațiile necesare unei biciclete. Pe de altă parte, în paralel cu aceste proiecte, asociații neguvernamentale încearcă să implice comunitățile în educația pro-biciclistă în general și pentru acceptarea fetelor și femeilor pe biciclete.

În Malawi de exemplu, este o lipsă acută de ambulanțe, iar drumurile sunt într-o stare foarte proastă. În consecință multe femei gravide și copii lor mor din cauza faptului că nu ajung în timp util la spital.

Un comerciant olandez, Peter Meyer a venit cu o soluție pentru a reduce numărul deceselor – bicicleta ambulanță. În urmă cu trei ani, a pornit o afacere sub numele Sakaramenta care acum are deja 14 angajați. Olandezul a ajuns să vândă acum peste 60 de biciclete pe lună spitalelor și asociațiilor neguvernamentale.
Mai jos puteți vedea un filmuleț făcut de Africa Interactive care vorbește despre această inițiativă.


Dutch bicycle ambulances saves lives in Malawi – Episode 13 from Africa Interactive on Vimeo.

2 thoughts on “Bicicletele olandeze ambulanță salvează vieți în Malawi”

    1. Pe de altă parte… (lăsând partea caritabilă la o parte, pentru că tipul vinde, nu donează), olandezul ăsta a făcut o mega-afacere… Ții minte București-Berlin la începuturile lu’ ’90? Exact același impact îl are el acuma acolo…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2009-2019 Alex. Burlacu
%d bloggers like this: