Cât de amabil biciclești?

Pomeneam acum ceva vreme despre inițiativa de conștientizare a administrației londoneze finalizată cu “Handle Like Eggs”.

Între timp, nu neapărat în legătură cu verificările la “coajă”, deși rata mortalității pe 2013 a scăzut cu 13% față de 2012 (statistică cu datele din prima jumătate a anului), numărul accidentelor soldate cu victime a ajuns la 1054 asta însemnând o creștere de 17%.

În altă emisferă, aceeași problemă, altă abordare. Dacă londonezii ne spun că n-avem coaja tare, australienii au o abordare cel puțin interesantă, întrebând bicicliștii cât de amabil pedalează.

Campania primăriei din Sydney încearcă să promoveze arta de a pedala amabil, mesajul fiind oarecum enunțat din prima frază: “Indiferent dacă mergi zilnic cu bicicleta, sau doar la sfârșitul săptămânii pentru condiția ta fizică, că folosești bicicleta ca mijloc de transport sau pentru distracție, întreabă-te, cât de amabil mergi.”

Pentru că ne vine foarte ușor să aruncăm întreaga vină pe șoferi însă de multe ori și noi, cei pe două roți provocăm accidentele și prin comportamentul imprevizibil nu permitem șoferilor să-și facă “o bază de date” cu situațiile potențiale în care se pot afla.

Filmul campaniei aici:

 


The art of gracious cycling – Sydney Cycleways

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© Alex. Burlacu