Cu parlamentarii pe biciclete

Alina Gorghiu organizează plimbări pe biclă faine e un lucru ştiut de toţi cei care au participat măcar o singură dată la “Burta Jos!”. Cei care nu au fost…. ar face bine să mă creadă pe cuvânt.

Aşa că ieri am pedalat iar la invitaţia Alinei la “VeloParlamentari în tandem 2.0“, acţiune care pe lângă faptul că şi-a dorit să dezmorţească bicicliştii urbani, ar fi trebuit să aducă cu picioarele pe pedale şi fundurile-n şea parlamentari invitaţi de blogări.

Că veni vorba de cuvânt, vorba aia din bătrâni (doar că bătrânii-s de pe-o insulă) cu “gentleman’s agreement” se aplică celor care au zis “Vin” şi au venit.
Da, în perioada asta programul (mai ales al celor implicaţi în politichie) este destul de încărcat. Cu toate astea, îmi vine relativ greu să cred că cei care n-au fost prezenţi (şi nu mă refer aici doar la politicieni) ar fi avut o idee despre programul lor personal înainte de a promite/scrie că vor veni (poate greşesc, dar îmi asum această greşeală).

Nu mă pricep eu la treburi d-astea, dar n-am reuşit să-nţeleg ce căuta numele lui Nicuşor Dan pe lista celor care ar fi trebuit să fie prezenţi, dar presupun că nici el (alături de mulţi alţii din aceeaşi listă) nu a înţeles.

Nu are rost să vorbesc prea mult despre cei care nu au venit. Nu are rost, oricare ar fi aceia.

Cei care merită notaţi sunt cei care deşi n-au fost poate în cea mai bună formă fizică, deşi poate au avut un program încărcat, au venit, au pedalat… s-au simţit bine (sper) şi au plecat la treburile lor.

Nu pot spune că-i cunosc pe cei care au fost pe lista afişată de Alina, pe unii nici măcar după nume, dară după faţă, dar, dintre puţinii pe care-i cunosc (şi cărora le mulţumesc pentru că ne-au fost alături) i-am văzut pe: Ludovic Orban, Cristian Ţopescu, Bogdan Diaconu şi un obişnuit al plimbărilor organizate de Alina Gorghiu – Theodor Paleologu.

Dintre “ai noştri” biciclişti mă bucur întotdeauna să-i revăd pe GeoBateŞaua (ieri fiind în formula family), cele două roţi ale bicla.roGeorge Hari şi Bogdan Antohe, Andreea Toader, Ariel sau Teo Ciontu. Aceştia alături de cel puţin încă vreo 150 (nu le-am avut niciodată cu estimarea numărului de oameni prezenţi la evenimente) au pedalat între Herăstrău şi Izvor ieri.

Sper că ediţiile viitoare (sper să nu rămână un eveniment one-time) vom avea mai mulţi VeloParlamentari

Puţinele fotografii pe care am apucat să le fac pot fi văzute aici.

10 thoughts on “Cu parlamentarii pe biciclete”

 1. de fapt acum vad, ca apare roata bicicletei mele in poza 8. in centru e dl Topescu iar in dreapta pozei e Bogdan Diaconu, politicianul alaturi de care am pedalat eu… de la mine se vede doar casca si roata 🙂

 2. What a lovely day, this is the perfect moment to have a biking activities, this is full of fun and adventure… 😀

 3. ma bucur ca in ciuda faptului ca favoritul meu (Nicusor Dan) nu a fost de fata, toata lumea s-a simtit bine.
  Intr-adevar Nicusor Dan nu e politician, de unde nedumerirea din articol ar fi un pic justificata, dar el este totusi in momentul de fata personalitatea cu influenta in sfera politicului local pe care cetatenii tineri o considera cea mai reprezentativa. Asa ca prezenta lui era mai mult decat justificata. Cred ca trecem intr-o era in care politicul revine intre oameni si democratia devine autentica.

  1. Sincer să fiu, mie mi-a ridicat nişte semne de întrebare lipsa lui acolo. Trebuie să recunosc, dintre cei înscrişi până acum în lupta pentru primărie, el ar fi fost (datorită recomandărilor primite de pe la mai toţi amicii mei) opţiunea mea, însă, dacă el nu-i în stare să-şi respecte o promisiune când vine vorba de o plimbare… tare mi-e că la un moment dat voi rămâne exact cu gustul amar cu care am rămas după ce i-am acordat încrederea lui Remus Cernea. Sper să nu fie aşa dar… nu mă aşteptam ca el să nu fie acolo…

 4. Am de gînd să mă implic în campania lui electorală, așa că cu prima ocazie cînd ajung la sediul asociației, o să-l întreb de chestia asta.

  Remus Cernea a avut mult mai multe semne de întrebare de la început, așa că pentru mine nu e o mare surpriză. Am încredere că tras de mînecă la faze din astea, Nicușor Dan poate avea o evoluție foarte bună.

 5. Salut, situația cu Nicușor Dan a fost următoarea: ND a acceptat inițial, dar s-a consultat cu staff-ul și au hotărît că nu este genul de eveniment la care ar participa un candidat independent într-o funcție de administrație (deci cel puțin teoretic apolitică). Lipsa lui de la eveniment a fost comunicată organizatorilor.
  Îți cer scuze că am uitat de răspunsul tău pînă acum. Îți mai pot confirma că pînă acum la toate evenimentele Nicușor a fost punctual și serios.

  P.S.
  Ne-ai văzut pe stradă, voluntari sau măcar afișele?

  1. Salut,
   Păi dacă acea informație nu a ajuns nici la “partenerul” de tandem (și nu a ajuns) echipa aia ar trebui să-i dea o explicație.
   Vorbind acuma despre vizibilitate, mi se pare cel mai invizibil dintre candidați. La orele la care colind eu orașul nu am văzut nici măcar atunci când căutam în mod expres (voiam să semnez și eu pe lista susținătorilor) vreuna din echipe, nici măcar cele anunțate pe site. În IOR cu o oră inainte de terminarea programului afișat nu mai era nimeni. În Cișmigiu, la prânz… nimeni (și nu am ales vreo zi ploioasă sau ore aiurea).
   În afară de ceea ce văd pe internet (și aici clar e lider detașat) pot spune că am văzut doar câteva afișe răzlețe pe câțiva stâlpi. Până și Becali pare a fi mai prezent decât Nicușor Dan… din păcate.
   Sper să fie totuși doar impresia mea greșită. Deși nu cred în miracole (nu în România), îl voi vota. Dar nu știu cât va conta asta…

 6. Salut,
  Referitor la întîlnirea cu bicicletele, nu mai știu sincer alte detalii, și nici de ce nu știa partenerul de tandem.

  Cu vizibilitatea e o problemă de resurse, în primul rînd financiare (de ex. vezi pagina de donații). Unii au umplut orașul cu afișe, pentru că deja au notorietate (deci nu trebuie să se străduie prezinte un program) și mai ales pentru că au bani să cumpere acel spațiu de reclamă. Noi am făcut la început foarte mult campanie cu pliantele, pentru că nu costă aberant, și pentru că putem și schimba cîteva vorbe cu persoana căreia i-l dăm și să-i trezim interesul despre program. Sper să fim mai vizibili de acum încolo, pentru că ni s-au alăturat mulți oameni în ultimele zile.

  Cu prezența voluntarilor într-un anume loc e la fel de greu ca și cu banii, e tot o chestiune de micromanagement în draci la resurse. Dacă de exemplu la împărțit pliante nu e atîta public potențial cît mă așteptam, îmi pun problema dacă merită să mai stau sau nu. Nu fac parte din staff, dar i-am auzit și pe ei de multe ori punîndu-și problema dacă să lase voluntarii să piardă vremea cu ceva la care nu obțin rezultate și riscă să mai plece și demotivați.

  În final, votul tău contează foarte mult:), mai ales pentru că poziția de primar nu este singura finalitate a acestor alegeri. Dacă reușești să convingi și alte persoane e și mai tare. Argumentele (asemănătoare cu ce aș spune eu) sunt expuse în filmul oficial cu calculul, și în articolul de pe voxpublica:
  http://vimeo.com/43096199
  http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/nu-l-votez-ca-n-are-sanse-79181.html

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2009-2019 Alex. Burlacu
%d bloggers like this: