Cum să o sugi “politically correct”

Întâmplarea face ca în această perioadă să fiu la Londra. Mi-ar fi plăcut să spun că-s în vacanță, dar n-am eu norocul ăsta.
Dumincă ar fi trebuit să vizitez muzeul Beatles din Liverpool, dar… ghinion, din cauza luptelor de stradă, gara mea de legătură a fost închisă, am pierdut trenul cu care-mi propusesem să plec și am rămas fără vizita la muzeu. Și total întâmplător mâine la ora asta ar fi trebuit să fiu pe Wembley la amicalul dintre Anglia și Olanda. Amical care nu va mai avea loc din cauza faptului că grașii de polițai londonezi au o problemă… nu mai au curaj să lovească ciorile. Ok, sunt rasis, sunt nervos, sunt cum vreți voi să mă numiți, însă creierul meu nu poate digera explicația poliției de aici cum că “Nu am intervenit la început în forță pentru a nu fi acuzați de rasism”. De ce? Pentru că cei care au pornit jafurile și luptele de stradă erau în proporție de 99% negri…

Și se plâng polițaii acum pe la TV, rugând părinții să-și cheme copii acasă, tot pentru că ei nu-i pot potoli. Ca să nu mai zic că mi se pare stupid că in trei zile să ai 110 polițai răniți și 5 câini și să n-auzi măcar de o cioară executată în stradă.

Sid Vicious ar fi mândru să vadă cum se pune în scenă “Anarchy in U.K.” în zilele noastre.

Mi se pare interesant că le-au fost necesare autorităților mai bine de două zile ca să se prindă că în fața lor nu au o masă dezorganizată ci grupuri bine organizate și care știu să creeze diversiuni într-o parte a orașului, știind că poliția va merge în masă acolo, pentru a putea fura din magazinele din cealaltă parte a orașului. Și tot după două zile s-au prins că-s vizate magazinele de electronice, telefoane și băuturi… de ce oare?

Un lucru care ar trebui să ne dea de gândit și nouă românilor (pe lângă faptul că le dăm alor noștri cam mult nas) e că nu-s decât câteva luni de când englezii se băteau cu tigaia-n piept că au redus numărul polițailor cu nu știu câte mii, iar acum se plâng că-s prea puțini și nu fac față.

Ce mi se pare pe de altă parte foarte interesant este felul în care deodată Blackberry nu mai e “imposibil de interceptat și decriptat”, mesajele BBM trimise de copii ăștia nebătuți suficient de părinți fiind deja decriptate și publicate de poliție.

Pe de altă parte înțeleg de ce (contrar așteptărilor) BBM e mai folosit decât Twitter sau Facebook, pentru că, din păcate, în Londra din punct de vedere al conexiunilor BT are o poziție oarecum de monopol, iar performanțele conexiunilor BT îmi aduc aminte de Romtelecomul anilor ’90 (încerc fără succesde trei zile să urc pe blog două poze de maxim 500Kb).

Oricum, una peste alta, multiculturalismul lor și politically correctnes-ul lor începe să le iasă prin fund.

Foto © Dailymail.co.uk


Posted

in

by

Comments

2 responses to “Cum să o sugi “politically correct””

 1. Daniel Mitran Avatar

  Din cate am inteles eu despre cum functioneaza Blackberry-ul: mesajele sunt (practic) imposibil de decriptat in timp real, tot traficul este securizat si trece prin serverele canadienilor.
  Daca RIM-ul colaboreaza (si au zis ca vor colabora cu autoritatile) criptatea devine zero iar BBM-ul mult mai nesigur decat deja clasicele Twitter/Facebook (utilizate in “revolutiile” arabe) : oricine poate posta de Twitter, e mai greu sa identifici autorul; nu cred insa ca e la fel de usor sa faci rost de un terminal BB, activat cu conexiune mobila de tip BB.
  Utilizare Blackberry-urilor e misto pe termen scurt, politia nu mai poate sa te urmareasca; Pe termen lung insa iti dai cu tesla-n oua.

  1. admin Avatar
   admin

   Mno, asa intelesesem si eu. Dar daca te uiti la orice emisiune de stiri de aici vezi cum listeaza mesaje din cele (cel putin asa spun ei) trimise prin BBM, iar politia a pornit arestarile si pe baza acestor mesaje. Oricum, noaptea asta a fost mai linistita… cel putin nu s-au mai auzit atatea sirene. Sper ca pana la urma, cu sau fara decriptare sa-i potoleasca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© Alex. Burlacu