Moțiunea a picat. Cine plătește ?

Azi a fost (întâmplător) prima zi în care am ascultat și eu ceea ce se desfășura în Parlament. Prima părere? Dacă semianalfabeții ăștia ne reprezintă pe noi…. e jale.
Circul politic al ultimelor zile a fost dominat de departe de moțiunea prin care gașca de javre din PSD împreună cu (mereu) naivii PNL sperau să mai prindă un colțișor de ciolan că de… e criză și foamea-i mare.
Fiind foarte siguri de succes, au organizat adevărate spectacole în și în afara Casei Popo, având deplinul sprijin al celor trei grații media Antene+Realitatea+TVR, unde reporterițele isterizate de căldură (chiar și cele adunate prin studiouri) și-au băgat în direct diverse organe pe care le au doar cu împrumut din când în când, au reușit să organizeze adevărate curse printre protestararii împrăștiați de căldură pentru a părea cât mai dinamică acțiunea de altfel fâsâită de afară, au reușit să dea dovadă de înaltă pricepere în a acoperi discursurile din Parlament cu huiduielile de afară, doar, doar se va crea iluzlia unei mișcări de amploare. Au adus și aplaudacii la balcoane… ce mai investiție serioasă în media, că poate, poațe țopăie diseară pe răcoare la șampanie.

Ceea ce încă nu au înțeles (și nici nu par a da semne că se vor trezi vreodată) că nu mai merge cu forța haitei. Nu mai au în față o gloată de outsideri  pe care să-i spulbere doar prin simpla prezență, la numărătoarea bocancilor. Ăștia care-s la putere, sunt “crema” PSD+PNL, sunt  ăi mai josnici membri pe care i-au avut ei vreodată, “cei mai buni”, dați afară de prin partidele lor de frica concurenței. Acuma ar trebui să învețe să prezinte alternative în primul rând și nu acuzații de furt (la care au fost cel puțin complici dacă nu părtași direct 20 de ani).
Nu e suficient să strigi “Jos Guvernul”. Pe Ponta l-a bătut sorele-n cap făcând comparații între mineri și pedeliști, Crin a aberat cum știe el mai bine… nimeni în schimb nu a spus nimic despre soluții… Pentru că soluțiile PSD sunt ca dropia de Bărăgan, minunate dar nu le-a văzut nimeni. Am avut curiozitatea aseară să citesc textul moțiunii… Nu numai că inclusiv în ea recunosc tacit că nu au soluții, dar au avut azi tupeul (caracteristic de altfel) să-și mintă inclusiv susținătorii.

La finalul circului, am o întrebare mai retorică așa… Oare ăștia care au organizat circul de azi nu ar trebui acuma facturați pentru timpul pierdut de sindicaliști, pentru jandarmii deplasați în obiectiv, salvările care în timpul în care au stat prin preajma Parlamentului puteau să asigure intervenția acolo unde poate era nevoie și toată infrastructura și curentul consumate de tembelizoarele celor care i-au urmărit? Să plătească inclusiv găurile făcute de lipsa de la muncă a sindicaliștilor prezenti afară. Oare nu ar fi normal (dacă normalitatea ar fi normală în țara asta) ca Crin și Ponta să vină acuma la una din tembeliziunile care-i promovează, să-și dea unul altuia șuturi în cur și palme timp de 45 minute în semn de scuze pentru proștii care i-au susținut?

Dar am scris deja prea mult despre un subiect care azi mi-a provocat o puternică scârbă… La ce adunătură a fost prezentă azi la Casa Popo, o să pută a puroi și a rahat toată săptămâna pe o rază de 10km.

Să vină ploaia și să-i ia pe toți… la vale.


Posted

in

by

Comments

3 responses to “Moțiunea a picat. Cine plătește ?”

 1. Saloane tatuaje Avatar

  ai ales un cuvant prea usor “semianalfabeti”… eu le-as spune in toate felurile, dar asta ar insemna sa te pui la mintea lor, si nu merita…

  1. Alex. Avatar
   Alex.

   Nu aș vrea să generalizez, dar sincer, mie unu’ mi se pare că cei care au un IQ puțin peste nivelul mării tac din gură… Urcă la tribună numai cei pe care, indulgent i-am numit doar “semi-analfabeți”.
   Vreau să cred că sunt pe acolo și oameni deștepți. Realitatea de până acum infirmă acest lucru… Dar eu continui să sper… Deh, speranța moare ultima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© Alex. Burlacu